Τσακώνικος αγώνας δρόμου στο Λεωνίδιο

27-06-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 29 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο Λεωνίδιο ο 7ος Τσακώνικος αγώνας δρόμου, ο οποίος περιλαμβάνει πολλαπλές διαδρομές στο όμορφο φυσικό τοπίο της περιοχής.

Οι δρομείς θα τρέχουν ανάμεσα στα περίφημα περιβόλια της Τσακώνικης κοιλάδας και δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας μια εκπληκτική διαδρομή. Ειδικότερα, οι αθλητές θα περάσουν από το κέντρο του Λεωνιδίου και θα διασχίσουν κάθετα το ποτάμι, κι έπειτα θα βγουν στη δημόσια οδό προς Πλάκα Λεωνιδίου και προς το γραφικό λιμάνι των Πουλίθρων. Παράλληλα, θα διεξαχθεί περιπατητική βόλτα 16,5 χιλιομέτρων στη διαδρομή του μεγάλου αγώνα, η οποία θα ξεκινήσει μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα δρόμου.

Οι αγώνες διαδρομών ενός χιλιομέτρου, 2 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων και 16 χιλιομέτρων, θα ξεκινούν και θα τερματίζουν στην Πλατεία Ηρώων. Ο εκτιμώμενος αριθμός συμμετεχόντων, είναι 200 αθλητές για τις δύο πρώτες διαδρομές και 300 αθλητές για τις δύο τελευταίες, μεγαλύτερες αποστάσεις.  Η εκκίνηση των δύο βασικών αγώνων είναι στις 19.00 και η εκκίνησης για τους αγώνες παίδων στις 18.35 και 18.50.

Σημειώνεται ότι όλοι οι αγώνες είναι δωρεάν, ενώ οι αθλητές και οι οικογένειές τους θα φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Λεωνιδίου, όπως Πλάκα, Πούλιθρα και Λιβάδι, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο την άθληση με τις διακοπές.

 

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023