Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κίμωλο

31-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Κίμωλο το 1ο  Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Κιμώλου.

Ο σκοπός του Φεστιβάλ είναι εκπολιτιστικός, με επίκεντρο τον παγκόσμιο σύγχρονο κινηματογράφο και με άμεσο στόχο την προσέλκυση διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων των τεχνών στο νησί της Κιμώλου, καθώς και την ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση στα θέματα του βιώσιμου καλλιτεχνικού τουρισμού και της ανάπτυξης, με σεβασμό στην μοναδικότητα του Κιμωλιακού τοπίου.

Στόχος του δήμου Κιμώλου, είναι το φεστιβάλ να μην αποτελεί μόνο ένα πολιτιστικό, αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο που θα συμβάλει τόσο στην τουριστική προβολή, όσο και στην βιώσιμη ανάπτυξη της Κιμώλου μέσω μίας εξειδικευμένης μορφής τουρισμού, όπως είναι ο καλλιτεχνικός τουρισμός.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμος Κιμώλου ενέκρινε τη σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία κινηματογραφικών, θεατρικών και τηλεοπτικών παραγωγών Glory Films, η οποία θα αναλάβει την οργάνωση και υλοποίηση του Φεστιβάλ.

Παράλληλα, η ως άνω εταιρεία κατόπιν σύστασης του δήμου, θα συνεργάζεται μεταξύ άλλων με την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» η οποία και ξεκίνησε την ιδέα αυτή: Από το 2014, οι Κιμωλίστες διοργανώνουν  με επιτυχία κινηματογραφικές εκδηλώσεις και δρώμενα, όπως υπαίθριες προβολές κινηματογραφικών ταινιών στο Cine Καλησπερίτης, δωρεάν για το κοινό.

Τέλος, η ετήσια δαπάνη του δήμου Κιμώλου για την υλοποίηση του ανωτέρω φεστιβάλ ορίστηκε στις 10.000 ευρώ, ενώ θα αναζητηθούν επιπλέον χορηγίες και συνέργειες για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της καλλιτεχνικής δράσης.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»