Διεθνές Θερινό Σχολείο UNESCO Global Geoparks στη Λέσβο

24-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 31 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο το Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων με θέμα UNESCO Global Geoparks - Climate Change Adaptation and Natural Disaster Mitigation. Η διοργάνωση  εντάσσεται στις δράσεις του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων του προγράμματος UNESCO Global Geoparks, ενώ το θερινό σχολείο αποτελεί πλέον θεσμό και πραγματοποιείται για 11η συνεχή χρονιά με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχές από όλον τον κόσμο, όπως Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Κίνα και Ιαπωνία.

Στο Θερινό Σχολείο θα παρουσιάσουν εισηγήσεις ειδικοί επιστήμονες από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων και καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων, με εμπειρία στην ανάπτυξη του τουρισμού, στη συντήρηση, την προστασία και διαχείριση της γεωλογικής κληρονομιάς, καθώς και επαγγελματίες βιώσιμων τουριστικών δραστηριοτήτων. Η διοργάνωση απευθύνεται σε στελέχη Γεωπάρκων, φορείς αυτοδιοίκησης και επιστημονικούς φορείς που συνεργάζονται με γεωπάρκα, ερευνητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες με αντικείμενο των σπουδών τους τη διατήρηση και διαχείριση της γεωλογικής κληρονομιάς, των γεωπάρκων και των γεωτόπων, τον γεωτουρισμό και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Επομένως, ως θεσμός πλέον συγκεντρώνει έντονο διεθνές ενδιαφέρον και προβάλλει τη Λέσβο ως αειφόρο τουριστικό προορισμό, ως κέντρο εκπαίδευσης και πρότυπο για τη δημιουργία και τη λειτουργία των γεωπάρκων σε όλο τον κόσμο. Μέσω της δράσης αυτής, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει θεματικές επισκέψεις-fieldtrips στις 4, 7 και 9 Ιουνίου και εργαστήρια-workshops στις 6 και 9 Ιουνίου, πέραν της προώθησης της Λέσβου ως γεωπάρκο προστατευόμενο από την Unesco, δίνεται η ευκαιρία στους  φιλοξενούμενους να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του προορισμού.

Συνδιοργανωτές της δράσης, είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια