Τουρισμός: Ψηφιακές εφαρμογές για την ανάδειξη της Λέσβου

22-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την ολοκληρωμένη δράση προβολής και ανάδειξης του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου της Λέσβου, με τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών πληροφορικής, αποφάσισε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση μίας σειράς δράσεων ψηφιακής προβολής του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της Λέσβου, με σκοπό την ανάδειξη των πολιτιστικών και άλλων σημείων ενδιαφέροντος, την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες και την ανέλιξη της αξίας του νησιού ως τουριστικός προορισμός.

Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν εργασίες συλλογής, τεκμηρίωσης, ψηφιοποίησης και ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών για την ψηφιακή προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου, αλλά και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Η προβολή τους θα γίνει με τη χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής, όπως ψηφιακές φωτογραφίες, video, παρουσιάσεις εικονικής πραγματικότητας και τη δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως διαδικτυακή πύλη, εφαρμογή για κινητές συσκευές και άλλα μέσα.

Σκοπός της δράσης είναι να απευθυνθεί στον επισκέπτη και τουρίστα του νησιού τόσο άμεσα, με την παροχή υπηρεσιών, την παραγωγή προϊόντων όπως η ιστοσελίδα προβολής, όσο και έμμεσα, με την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, η οποία θα λειτουργεί ως δεξαμενή αξιόπιστων πληροφοριών για μελλοντικούς συγγραφείς κειμένων πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου. Μέσα από τη δράση επιδιώκεται η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων αναφορικά με την πολιτιστική κληρονομιά, τους φυσικούς πόρους και την ιστορική σημασία, η ενίσχυση της θετικής εικόνας του τοπικού τουριστικού προϊόντος και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Τέλος, το ανωτέρω έργο συνολικού προϋπολογισμού 358.360 ευρώ, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google