Η Τήλος στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων

22-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Τήλου ενέκρινε τη συμμετοχή του στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων. Πρόκειται για μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με μέλη της μικρούς, νησιωτικούς δήμους και κοινότητες νησιών που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 5.000 κατοίκους.

Σκοπός του εν λόγω δικτύου, είναι η ενίσχυση των δράσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης , η μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας, η δικτύωση με αντίστοιχους νησιωτικούς δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η ενίσχυση της νησιωτικής οικονομίας με έμφαση κυρίως στους τομείς τουρισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Τήλου, ως μικρός νησιωτικός δήμος, αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα δεδομένου των ιδιαιτεροτήτων του νησιού που γίνονται εντονότερα λόγω της γεωγραφικής του θέσης.  

Από την άλλη, τα πλεονεκτήματα των μικρών νησιών και η αξιοποίησή τους στο έπακρο μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας με άλλους αντίστοιχους δήμους. Πολλοί μικροί νησιωτικοί δήμοι ανά την Ελλάδα έχουν αναπτυχθεί σε πολλαπλούς τομείς και έχουν αναδειχθεί διεθνώς, μέσα από την ανταλλαγή της τεχνογνωσίας που προσφέρει η δικτύωση με άλλους αντίστοιχους δήμους.

Η συμμετοχή της Τήλου στο δίκτυο λειτουργεί υποστηρικτικά στην προσπάθεια ανάπτυξης του νησιού, στην αναβάθμιση της ζωής των δημοτών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του τόπου γεγονός που αδιαμφισβήτητα συμβάλλει στην τουριστική του ανάπτυξη.

 

 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες