Επέκταση και εκσυγχρονισμός του Μουσείου Μυκόνου

17-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Μυκόνου περιλαμβάνεται στο έργο  Συντήρηση και Βελτίωση Υποδομών – Συντήρηση και Προστασία Μνημείων στις Νήσους Δήλο και Μύκονο.

Ειδικότερα, πρόκειται να λάβουν χώρα εργασίες επέκτασης και εκσυγχρονισμού του μουσείου, όπως υγρομόνωση, στεγανοποίηση, χρωματισμός, εξοπλισμός αποθηκών και τακτοποίηση ευρημάτων.

Το ανωτέρω έργο εντάσσεται στην εγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Μυκόνου.

Περαιτέρω, το έργο αφορά στην υποστήριξη της αρχαιολογικής έρευνας στη Ρήνεια της Δήλου, στην ανασκαφική διερεύνηση και ανάδειξη του μεσαιωνικού πυρήνα του οικισμού της Χώρας Μυκόνου καθώς και στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Κάτω Μύλων και της περιοχής του Νταβιά.

Μεταξύ άλλων, στη Δήλο θα λάβουν χώρα εργασίες αναβάθμισης της αρχαιολογικής έκθεσης, όπως τοποθέτηση ενημερωτικών κειμένων και εποπτικού υλικού, βελτίωση προθηκών, συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων καθώς και καθαρισμοί και ευπρεπισμός αρχαιολογικού χώρου.

Για την επίτευξη των ανωτέρω, ο Δήμος Μυκόνου, αποφάσισε να συμβάλει στην πραγματοποίηση των εργασιών Συντήρησης και Βελτίωσης Υποδομών και Συντήρησης και Προστασίας Μνημείων στις νήσους Δήλο και Μύκονο με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νησιά της Δήλου και της Ρήνειας είναι εξ ολοκλήρου κηρυγμένος χερσαίος και ενάλιος αρχαιολογικός χώρος, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου είναι ενταγμένος στον Κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η Μύκονος, είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικός χώρος, ενώ ο μεσαιωνικός πυρήνας του Κάστρου της Χώρας και τα μνημεία της Μυκόνου, κινητά και ακίνητα, προστατεύονται από το νόμο «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο