Προσβάσιμος τουρισμός στη Μαγνησία

16-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα «Μαγνησία προσβάσιμος προορισμός για άτομα με αναπηρία», στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων τουριστικής προβολής της Μαγνησίας και των Σποράδων.

Τα θέματα που σχετίζονται με την αγορά του προσβάσιμου τουρισμού -τουρισμού ΑμεΑ, είναι πολυσχιδή και εμπλέκουν αρμοδιότητες πολλών φορέων. Κυρίως όμως αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, για τη δημιουργία αντίληψης φιλικής προς τον τουρισμό ΑμεΑ, αλλά και καλλιέργειας διάθεσης της ελληνικής φιλοξενίας προς όλες τις ομάδες πληθυσμών.

Το εν λόγω συνέδριο, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της ΜΚΟ Αργοναύτες και συνδιοργανώνεται με τις περιφερειακές ενότητες  Μαγνησίας και Σποράδων στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής τους προβολής, θα επιχειρήσει μέσα από ειδικές θεματικές ενότητες να προσεγγίσει το μεγάλο ζήτημα του προσβάσιμου τουρισμού στη Μαγνησία. Τουρισμός και άτομα με αναπηρία, προσβασιμότητα-προδιαγραφές κτιρίων και καλές πρακτικές στον τομέα του προσβάσιμου τουρισμού, είναι μερικές από τις ενότητες που θα εισηγηθούν Πανεπιστημιακοί, θεσμικοί παράγοντες και πολύπειροι εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς.

Το συνέδριο απευθύνεται σε άτομα του ευρύτερου τομέα του τουρισμού, όπως ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και διασκέδασης, τουριστικών γραφείων φοιτητές, άτομα με αναπηρία αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για το αντικείμενο.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι