Προώθηση του τσαγιού στην περιοχή της Δράμας

16-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Επιμελητήριο Δράμας σύναψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο τη σύνοψη μελέτης για την αγορά του τσαγιού στην περιοχή της Δράμας και ενσωμάτωση της στην συνολική μελέτη για όλο το έργο (έρευνα αγοράς), ανάλυση σε εθνικό επίπεδο των δυνατοτήτων χρηματοδότησης και περαιτέρω ανάπτυξης της καλλιέργειας του τσαγιού και SWOT ανάλυση για τη Δράμα στα πλαίσια του έργου JOP Black Sea Basin2014-20: ΤΕΑWAY, οι δρόμοι του Τσαγιού.

Ειδικότερα, το Επιμελητήριο Δράμας έχει ενταχθεί στο έργο «Προώθηση του τσαγιού ως προϊόν ανάπτυξης οικονομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» TEAWAY του προγράμματος Black Sea. Ο Άξονας

Δραστηριότητας του εν λόγω έργου είναι η προώθηση επιχειρηματιών και επιχειρήσεων εντός της λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας, και ο υπο-άξονας είναι η αύξηση των ευκαιριών για το διασυνοριακό εμπόριο και ο εκσυγχρονισμός των αγροτικών και άλλων σχετικών τομέων.

Το έργο εστιάζει στον αγροτικό τομέα της Περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα στη παραγωγή και προώθηση του τσαγιού. Βασική επιδίωξη είναι η διαμόρφωση ενός ισχυρού brand name που θα συνδέει την περιοχή της Μαύρης θάλασσας με το τσάι που παράγεται σε αυτήν, συνεπώς να αναδείξει την καλλιέργεια του τσαγιού ως ένα δυναμικό παραγωγικό κλάδο για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ