Δημοπρατείται η μαρίνα Ναυπλίου

13-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

«Για μια ακόμα φορά δημιουργούμε το μοντέλο που θα αποτελέσει την πυξίδα στη χώρα στη δημιουργία μαρίνων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και σημείωσε ότι «δεν πτοούμαστε από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, πολιτικαντισμό και ιδιοτέλειες. Συνεχίζουμε το έργο μας μαζί με τους πολίτες». 

«Η μαρίνα του Ναυπλίου αποτελεί την κορωνίδα των λιμενικών μας έργων» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και ανέφερε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από τους μεγαλύτερους παράγοντες της αγοράς και θα απαιτήσει, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από την ιδιωτική οικονομία. 

«Θα αποτελέσει την πρώτη μαρίνα στο δίκτυο των μαρίνων που έχουμε δρομολογήσει, όπου αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι μαρίνες της Μονεμβασιάς και της Κορώνης, ώστε να διεκδικήσουμε σε εθνικό επίπεδο μεγάλο μερίδιο του τουρισμού σκαφών αναψυχής της Μεσογείου» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης. 

 «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία δημιουργεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα» δήλωσε η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και σημείωσε «είναι η πρώτη φορά που εγκρίνεται από Οικονομική Επιτροπή στη χώρα η διενέργεια διαγωνισμού στη χώρα με ΣΔΙΤ για την κατασκευή μαρίνας». 

Η κα Νικολάκου επέκρινε επίσης την προσπάθεια ορισμένων για διακοπή της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να μην ληφθεί απόφαση για το έργο και έκανε λόγο για απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, με δεδομένο ότι από το Μάρτιο του 2019 έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή