17ο Preveza Jazz Festival στο λιμάνι της Πρέβεζας

12-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, στο λιμάνι της Πρέβεζας θα λάβει χώρα το 17ο Preveza Jazz Festival, σηματοδοτώντας την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Κάθε χρόνο, στον πεζόδρομο της παραλίας της Πρέβεζας με φόντο τα τουριστικά σκάφη και τη θάλασσα του Αμβρακικού, η δημιουργική μουσική έχει την τιμητική της, συγκεντρώνοντας μουσικόφιλους της περιοχής αλλά και πολλούς τουρίστες. Το Preveza Jazz Festival θα παρουσιάσει μουσικούς και γκρουπ τζαζ από όλη την Ευρώπη, σε συνεργασία με τις πρεσβείες τους στην Ελλάδα. Στόχος του φεστιβάλ είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας τζαζ μουσικής από όλο τον κόσμο και να οργανώσει εκπαιδευτικά εργαστήρια για νέους.

Το αποκορύφωμα του τριήμερου είναι η Πρεβεζάνα ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη, της οποίας η τελευταία εμφάνιση στην Πρέβεζα ήταν το 1982. Μαζί με τον επίσης Πρεβεζάνο Θωμά  ωνσταντίνου, μεγάλο δεξιοτέχνη στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα και τον εξαιρετικό τζαζίστα πιανίστα Σπύρο Μάνεση, φτιάχνουν μια παράσταση, με επιρροές από την Ανατολή και την Δύση.

Το Preveza Jazz Festival, μετά το Athens Technopolis Jazz Festival, είναι το πιο μακροχρόνιο Φεστιβάλ Τζαζ με διεθνή χαρακτήρα στη χώρα, ενώ φέρει την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας EFFEE LABEL ως μέλος της κοινότητας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ European Festivals Association (EFA) μαζί με άλλα 715 ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Η Ολλανδία, η Σουηδία, η Πολωνία, η Τσεχία, το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Λετονία, η Ουγγαρία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Σερβία, η Αργεντινή, η Τουρκία είναι μερικές από τις χώρες που έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μουσικά σχήματα είναι οι επίσημες συμμετοχές των χωρών και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των πρεσβειών και των ινστιτούτων τους. Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας και το Μουσικό Γυμνάσιο Πρέβεζας συμμετέχουν τακτικά, παρουσιάζοντας πολλά υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες.

Τέλος, το φεστιβάλ αποτελεί πόλο έλξης για τουρισμό επιπέδου εκτός της περιόδου αιχμής, αναπτύσσοντας ευκαιρίες για οικονομική ευμάρεια μέσω της διασύνδεσης του πολιτισμού με τον σύγχρονο τουρισμό.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι