Πανελλήνιο Κύπελλο Υπερελαφρών Αεροσκαφών στις Σέρρες

11-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 1 και στις 2 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο Αεροδρόμιο Εμμανουήλ Παππάς των Σερρών, το Πανελλήνιο Κύπελλο Υπερελαφρών Αεροσκαφών.

Πρόκειται για αγώνες αεροσκαφών όπου οι αεραθλητές, κυβερνήτες και συγκυβερνήτες, κάνουν χρονομετρημένους κύκλους σε διάφορες φάσεις κοντά και γύρω από το αεροδρόμιο, συνδυάζοντας χρόνους και προσγειώσεις ακριβείας σε σχεδιασμένα προς τούτο box στο διάδρομο προσγείωσης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των αγώνων ανά κατηγορία, έχει ως εξής: Στις 31 Μαΐου, ημέρα των αφίξεων και των δοκιμαστικών πτήσεων, θα γίνει ενημέρωση των πληρωμάτων 3axis και WS. Στις 1 Ιουνίου από τις 8.30 π.μ. έως τις 11.00 π.μ., θα διεξαχθεί ο Αγώνας Κυπέλλου WS, στη συνέχεια από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Αγώνας Κυπέλλου 3axis, ενώ οι Πτήσεις Εθισμού και Επιδείξεων θα λάβουν χώρα από τις 5.00 μ.μ. έως τις 6.00 μ.μ. Τέλος, η απονομή των κυπέλλων στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, θα γίνει στις 9.00 μ.μ. της ίδιας μέρας. Στο πλαίσιο του αγωνιστικού διημέρου, στο οποίο  πραγματοποιείται και η αεροπορική συνάντηση SERRES FLY-IN 2019, θα λάβουν χώρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι οι αγώνες αυτού του είδους είναι οι μοναδικοί που διοργανώνονται στην Ελλάδα το τρέχον έτος, προσελκύοντας πλήθος αερομοντελιστών, μελών αερολεσχών και φίλων του αθλήματος.

Πέρα από την παρακολούθηση του αγώνα, οι συμμετέχοντες και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη των Σερρών και να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην τουριστική προβολή του τόπου.

Οι ανωτέρω αγώνες διοργανώνονται από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Υπερελαφρών και διαχείριση της Αερολέσχης Σερρών, ενώ υποστηρίζονται και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

διαβάστε ακόμα

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;