Διαγωνισμός ιδεών για την ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας

11-05-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε διαγωνισμό ιδεών με απονομή βραβείων που αφορά στη στρατηγική χωροταξική ανάπτυξη της περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας.

Ο στόχος της μελέτης είναι η στρατηγική ανάπτυξη της αξιόλογης παραλίμνιας περιοχής της Τριχωνίδας και η σύνδεση αυτής με τις όμορες Τοπικές Κοινότητες με σκοπό την ανάδειξη του φυσικού της τοπίου, η οποία μπορεί να συντελέσει στην ανάπτυξη της ευρύτερης ενδοχώρας των Δήμων Αγρινίου και Θέρμου και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Δεδομένων του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της λίμνης και των καλών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, η σχεδιαστική προσέγγιση θα έχει τουριστικό προσανατολισμό ήπιων μορφών, με ποικιλία δράσεων και δραστηριοτήτων πάνω και γύρω από τη λίμνη.

Στο πλαίσιο της μελέτης, θα πρέπει να προταθούν χωροταξικά ή και αρχιτεκτονικά εργαλεία και κανόνες, εστιάζοντας στην οργάνωση του χώρου με κατανομή των χρήσεων γης, λαμβάνοντας υπόψη το φυσικό περιβάλλον, τις υφιστάμενες και μελλοντικές υποδομές και τα τοπιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Ο ζητούμενος σχεδιασμός θα πρέπει να είναι πρωτότυπος και να διευκολύνει τόσο την ομαλή ροή των επισκεπτών στην περιοχή μελέτης, όσο και την προσβασιμότητά τους, ιδιαίτερα σε τοποθεσίες στάσης που έχουν δυνατότητα να προσφέρουν στον επισκέπτη θέα στη λίμνη ή άλλη αναψυχή. Επιπλέον, θα προταθούν χρήσεις και δραστηριότητες που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της λίμνης της Τριχωνίδας, ως ένας νέος φυσιολατρικός- τουριστικός προορισμός με υπερτοπικό χαρακτήρα, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής αναδεικνύοντάς τα με ενδιαφέρουσες περιπατητικές διαδρομές.

Θα απονεμηθούν 3 βραβεία, το πρώτο 11.925 ευρώ, το δεύτερο 8.745  ευρώ, και το τρίτο 5.830 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Πλέον των βραβείων, η Διοργανώτρια Αρχή μπορεί, μετά από υπόδειξη της Κριτικής Επιτροπής και χωρίς αυτή να είναι δεσμευτική, να εξαγοράσει έως τρεις προτάσεις, αντί του ποσού τω 500  εκάστη, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ως καταληκτική προθεσμία υποβολής των προτάσεων του Διαγωνισμού ορίζεται η Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019.

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία | Δύο εκδηλώσεις του ΕΟΤ στο Τόκιο
Συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με το TikTok
Το Porto Sani του Sani Resort στη λίστα του Elite Traveler με τις 50 καλύτερες σουίτες για οικογένειες στον κόσμο
Κυκλάδες | Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι προορισμοί σε έσοδα καταλυμάτων και εστίασης τον Ιούλιο
Airbnb: Νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσα στα επόμενα χρόνια
Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερη ελευθερία στις τιμολογιακές στρατηγικές των ξενοδόχων
7 στους 10 ταξιδιώτες από την περιοχή APAC θα ξόδευαν περισσότερα στα ξενοδοχεία για εξατομικευμένες εμπειρίες
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στη Βρετανία
Ρόδος | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Εορτασμός με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και παραδοσιακούς χορούς
ΑΒΤΑ: Ενισχυμένος ο δείκτης εμπιστοσύνης των Βρετανών στα διεθνή ταξίδια