Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Πάτρα

30-04-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 3 έως τις 10 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Πάτρα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με σκάφη J-24.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, στοχεύει να προσελκύσει πληρώματα από όλη την Ευρώπη, τα οποία θα μεταβούν στο πρωτάθλημα με αυτοκίνητο και πλοίο. Πρόκειται για σκάφη μεταφερόμενα με τρέιλερ, 30 έως 40 στον αριθμό, που αντιστοιχούν σε 250 άτομα μαζί με τους ξένους κριτές και επιτροπές αγώνα.

Τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στον μόλο της Αγ. Νικολάου και τα πληρώματα θα έχουν άμεση επαφή με το κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξει μέριμνα να οργανωθούν μετακινήσεις σε χώρους αρχαιολογικούς και τουριστικούς στην ευρύτερη περιοχή.

Η διάρκεια του event είναι μια εβδομάδα αλλά τα πληρώματα προσέρχονται νωρίτερα για να δοκιμάσουν τις συνθήκες.

Όπως δήλωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, σκοπεύει να διοργανώσει εκτός από έναν άρτιο αγώνα και μια πολιτιστική βραδιά άξια μίας πόλης η οποία υπήρξε πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ώστε να προβληθεί η πόλη και η περιοχή όπως της αρμόζει.

Εξάλλου, η ενασχόληση με τον αθλητισμό και η συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις, συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, καθώς ενισχύει πολλές αρετές του χαρακτήρα, αποφορτίζει από την ένταση,  καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα και ενισχύει την ηθική συμπεριφορά. Tα οφέλη από τη διοργάνωση για τη Δυτική Ελλάδα και την Αχαΐα συμπυκνώνονται στην άμεση ανταποδοτικότητα σε τουριστική κίνηση από την προσέλκυση αθλητών και συνοδών αφενός, και ομάδων τουριστών με τα αντίστοιχα ειδικά ενδιαφέροντα αφετέρου, στην έμμεση ανταποδοτικότητα από τη γενικότερη προβολή της περιοχής με πομπούς τους συμμετέχοντες και παρακολουθούντες την εκδήλωση και δέκτες το άμεσο και έμμεσο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Για τους ανωτέρω λόγους, οι αγώνες συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο