Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάρο

27-04-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στο πλαίσιο προώθησης της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων, θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο από τις 30 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας.

Το εν λόγω φεστιβάλ που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα λάβει χώρα στην Παροικιά, όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συναυλίες και διαλέξεις από τους κορυφαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες του είδους, όπως είναι ο Κώστας Γρηγορέας, ο Νότης Μαυρουδής, ο Ιάκωβος Κολανιάς, ο Παναγιώτης Τζίνας του συγκροτήματος Trio Bate Coxa, ο Xuefei Yang από την Κίνα και ο Laurent Boutros από τη Γαλλία.

Την αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει ο περυσινός νικητής Κωνσταντίνος Αυλωνίτης, ενώ θα ακολουθήσουν διάσημα συγκροτήματα σε ένα ζωηρό πρόγραμμα με λάτιν και βραζιλιάνικους ρυθμούς. Τις επόμενες ημέρες της διοργάνωσης, θα διεξαχθούν master classes από τους σολίστ-καθηγητές του φεστιβάλ, συναυλίες και εορτασμοί όπως μουσικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Στην εκπνοή του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός κιθάρας σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή για διαγωνιζόμενους έως 12 ετών, για διαγωνιζόμενους έως 16 ετών και για συμμετέχοντες χωρίς όριο ηλικίας. Οι νικητές του διαγωνισμού διεκδικούν δώρα μεγάλης αξίας, όπως είναι για παράδειγμα η κιθάρα κόστους 5.000 ευρώ.

Τέλος, το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν μεταξύ άλλων ο Δήμος Πάρου, το Δημοτικό Ωδείο Πάρου  και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ).

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια