Ενημέρωση βρετανών δημοσιογράφων για τα τουριστικά «ατού» του Ν. Αιγαίου

02-05-14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις τουριστικές προοπτικές που προσφέρει τόσο η Ρόδος, ως τουριστικός προορισμός, αλλά και τα άλλα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κυρία Ελευθερία Φτακλάκη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησής της το Σάββατο με δημοσιογράφους του Αγγλικού Τύπου. Η κυρία Φτακλάκη εξεθεσε στους δημοσιογράφους επίσης την πρότασή της για σύσταση ενός οργανισμού ο οποίος θα αναλάβει το μάρκετιγνκ των προορισμών του Ν. Αιγαίου (Destination Marketing Organization).

Η κυρία Φτακλάκη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το έτος 2014 έχει χαρακτηρισθεί ως Έτος Πολιτισμού και πληροφόρησε τη δημοσιογραφική επιτροπή για τα ποσοστά τουριστικής προσέλευσης στα Δωδεκάνησα ανά χώρα προέλευσης των επισκετπών (Aγγλία, Γαλλία, Γερμανία αλλά και Ρωσία , Βουλγαρία κα.), ενώ ενημέρωσε την αποστολή για θέματα σημαίνουσας βαρύτητας για το έργο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Αναφέρθηκε στο σημαντικό ζήτημα της προώθησης του Τουρισμού ανά τομείς (Aγροτουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός κ.α.) στο πλαίσιο πάντα του εκτενούς έργου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του τμήματος Τουρισμού.

Ειδικότερη μνεία έγινε από την αντιπεριφερειάρχη στην διαδικτυακή τουριστική πλατφόρμα ενημέρωσης (portal), στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος με προορισμό τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μπορεί να βρει καίριες πληροφορίες για την ασφαλή διαμονή του, την ψυχαγωγία του, τόπους εστίασης αλλά και κέντρα υγείας, την κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου που πρόκειται να επισκεφθεί.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης έκανε μια σύντομη αναφορά στην προσωπική της πρόταση για τη σύσταση ενός D.M.O. (Destination Marketing Organization) προκειμένου να εξελιχθεί περαιτέρω ο Τουρισμός στον τόπο μας και να υπάρχει ένας ενιαίος συγκροτημένος Σύνδεσμος/Σώμα Τουρισμού, όπου θα λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις για την τουριστική ανάπτυξη και προώθηση των τουριστικών προορισμών.

Η δημοσιογραφική αποστολή αποτελούνταν από τους κ.κ. Hunter Davies (mail on Sunday Sairey Stemp), Tanya de Grunwald- Brides (Cosmopolitan) and Natalie Chalk (Daily Sunday Express).

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ