Αεροδιακομιδή των κατοίκων της Αστυπάλαιας

10-04-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

O Δήμος Αστυπάλαιας, κατανοώντας την ανάγκη για την προστασία της υγείας των κατοίκων του νησιού και λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες που μπορεί να συντελέσουν στην αύξηση της επικινδυνότητας ενός επείγοντος ή απρόβλεπτου περιστατικού, σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία να ασφαλίσουν τους μόνιμους κατοίκους με τη βοήθεια της INTERAMERICAN.

Στο πλαίσιο των παροχών, η εταιρεία παρέχει σε κάθε ασφαλισμένο, μέσω του Συντονιστικού της Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Ελλάδα και σε 24ωρη βάση, ιατρικές συμβουλές και κατευθύνσεις, σχετικά με κάθε απρόβλεπτο περιστατικό υγείας που μπορεί να οδηγήσει ή όχι σε υγειονομική μεταφορά, καθώς επίσης και πληροφορίες υγειονομικής φύσεως, σχετικά με του όρους και προϋποθέσεις υγιεινής που απαιτείται να πληρούνται από τους υγειονομικούς κανονισμούς της Ελλάδας.

Η Αντιδήμαρχος, κυρία Μαρία Καμπούρη δήλωσε: «Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων της Αστυπάλαιας αποτελεί προτεραιότητά μας και στόχο ενός συνόλου δράσεων που εκπονούμε. Εκτός από την πλατφόρμα του SMOKE-FREE που υιοθετήσαμε για την ευζωία και την ποιότητα της ζωής μας, η συμφωνία με την INTERAMERICAN θα ελαττώσει τον κίνδυνο ζωής που διατρέχουμε από απρόβλεπτα περιστατικά υγείας. Κάθε κάτοικος, ανεξαρτήτως οικονομικής θέσης ωφελείται από το συμβόλαιο αυτό που αν και εύχομαι να είναι αχρείαστο, θα είναι συνεχώς ενεργό σε περίπτωση ανάγκης».

Ο κ. Γιώργος Γιαννούλης, Πρόεδρος του ΣΕΠΠΑ δήλωσε ότι «η συνεργασία των φορέων φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα που βοηθούν στην ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου μας. Η προστασία και η πρόληψη είναι σημαντικά στοιχεία για εμάς, για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων αλλά και την πραγματοποίηση ουσιαστικών έργων για τους κατοίκους του νησιού μας»

 

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων