Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για τα Ιωάννινα

03-04-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το τρέχον έτος ενέκρινε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Αναλυτικά, το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεις τουριστικής προβολής, προώθησης και παρουσίασης του προορισμού «Ιωάννινα» στο εξωτερικό, στο πλαίσιο Διπλωματία Πόλεων. Οι ανωτέρω δράσεις διενεργούνται σε χώρες του εξωτερικού, που αποτελούν αγορές στόχους για την περιοχή, ενώ ορίζονται από το τμήμα τουριστικής προβολής και την εκάστοτε στρατηγική του δήμου. Ειδικότερα, απευθύνονται σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ελληνικές κοινότητες, πρεσβείες, αεροπορικές εταιρείες, επαγγελματικές ομάδες, ταξιδιωτικούς πράκτορες, φορείς και ενώσεις τουρισμού, ΜΜΕ και εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού, bloggers  και στοχεύουν στην διοργάνωση εκδηλώσεων, ενεργειών προβολής, προώθησης, ενημέρωσης και παρουσίασης του προορισμού Ιωάννινα.

Για το 2019, η Διπλωματία Πόλεων περιλαμβάνει επίσκεψη σε τουλάχιστον 2 χώρες της Ευρώπης, με διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων σε μία ή περισσότερες κεντρικές πόλεις από τις τελικές επιλεγμένες χώρες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της τουριστικής του προβολής ο δήμος προγραμματίζει Γιορτή Γαστρονομίας & Shopping festival σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ενώσεις και σωματεία, αλλά και ταξίδια εξοικείωσης τα οποία θα περιλαμβάνουν και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας- γαστρονομίας.

Τέλος, ο Δήμος Ιωαννιτών σχεδιάζει την έκδοση και παραγωγή εξειδικευμένου έντυπου και προωθητικού υλικού, εντατικοποίηση της δικτύωσης στα κοινωνικά μέσα και διαγωνισμό φωτογραφίας για την τουριστική προβολή της πόλης.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο