Σήμα ταυτοποιημένης αυθεντικότητας προϊόντων στο Β.Αιγαίο

01-04-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου προκήρυξε συνοπτικό διαγωνισμό με αντικείμενο την οργάνωση συστήματος χορήγησης σήματος ταυτοποιημένης αυθεντικότητας προέλευσης Βορείου Αιγαίου και τη κωδικοποίηση ιχνηλασιμότητας τοπικών αυθεντικών προϊόντων για τη δημιουργία ψηφιακής ταυτότητας.

Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η συμφερότερη από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής. Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο  της πράξης ΑΓΡΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ – Interreg V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020.

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στην έδρα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Β. Αιγαίου που βρίσκεται στην οδό Αργ. Εφταλιώτη 3, στην πόλη της Μυτιλήνης, την Τρίτη 2 Απριλίου  και ώρα 10:30 π.μ. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 69.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και η κατοχύρωση της διαφοροποίησης των αυθεντικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας κάτω από μια ενιαία ταυτότητα που μπορεί να δώσει στην τοπική οικονομία του αγροδιατροφικού τομέα, την ζητούμενη ώθηση για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομίας και τον ανταγωνισμό. Τα αναμενόμενα οφέλη ταυτοποίησης των τοπικών προϊόντων με το ειδικό σήμα είναι:

-Οι δυνατότητες ενιαίας προώθησης των πιστοποιημένων προϊόντων και επιχειρήσεων

-Η διαφοροποίηση τους ως ποιοτικά προϊόντα του Βορείου Αιγαίου στα ράφια των αγορών

-Οι δυνατότητες πολυεπίπεδης προβολή και προώθησης μέσω των δράσεων και ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Βορείου Αιγαίου.

-Οι δυνατότητες ενσωμάτωσης των ταυτοποιημένων αγροτικών προϊόντων στις τουριστικές υπηρεσίες και διασύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό.

-Η κατοχύρωση των καταναλωτών σε σχέση με την προέλευση των προϊόντων

-Η κατοχύρωση της αξιοπιστίας των επιχειρήσεων που παράγουν τοπικά ποιοτικά προϊόντα και η σταδιακή αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού

 

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή