ΕΑΤΑ: Συνεργασία με την PRAKSIS για τη μίσθωση ακινήτων σε πρόσφυγες

26-03-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε την μίσθωση διαμερισμάτων που έχει μισθωμένα η PRAKSIS, είτε σε περίπτωση αντικατάστασης παλαιών με καινούριων όταν απαιτείται είτε λύσης κάποιων μισθωμένων διαμερισμάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου προσωρινής στέγασης για αιτούντες Άσυλο.

Η απόφαση έχει χρονική διάρκεια  μέχρι την 31 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΤΑ υλοποιεί το έργο «Πρόγραμμα Στέγασης για Αιτούντες Άσυλο» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και με χρηματοδότηση του ταμείου Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το εν λόγω έργο, μεταξύ άλλων, έχει ως σκοπό την παροχή προσωρινής  στέγασης, διατροφής και υποστήριξης σε πρόσφυγες και περιλαμβάνει την ενοικίαση και τον εξοπλισμό 320 διαμερισμάτων στο Δήμο Αθηναίων αλλά και στους Δήμους Ζωγράφου, Δάφνης- Υμηττού, Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου – Ταύρου και Βύρωνα.

Τα μισθωμένα ακίνητα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο ως προσωρινές κατοικίες για τη διαμονή των προσφύγων - αιτούντων άσυλο (είτε ατομικά είτε με τις οικογένειές τους). Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα συνεργάζεται και με άλλους φορείς - με στόχο την υλοποίηση του Έργου ESTIA “Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση”, μεταξύ των οποίων είναι και η PRAKSIS. Όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς υλοποιούν συναφή προγράμματα, παρέχοντα στέγη, ιατρικές, κοινωνικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες –αιτούντες άσυλο.

Η  Ύπατη Αρμοστείας πρότεινε  στην ΕΑΤΑ ΑΕ να αντικαταστήσει τυχόν ακίνητα για τα οποία για οποιοδήποτε λόγο δεν ανανεώθηκαν οι μισθώσεις ή κατά τη σύναψη νέων μισθώσεων να χρησιμοποιήσει τα ήδη υφιστάμενα ακίνητα της PRAKSIS, σε μια προσπάθεια να μειωθεί σταδιακά ο όγκος των διαμερισμάτων της PRAKSIS στο έργο διαμονής και στέγασης, εφόσον φυσικά υπάρχει ανάγκη εύρεσης σπιτιών στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η ΕΑΤΑ  είτε τώρα είτε στο μέλλον. Τα εν λόγω ακίνητα, ενδέχεται να είναι κενά ή με τους ήδη ωφελούμενούς τους, οπότε να απαιτείται μια στενότερη συνεργασία για την επίτευξη του ως άνω στόχου. Για την πρόοδο της διαδικασίας η PRAKSIS δεσμεύεται ότι θα στείλει έναν κατάλογο δυνητικών διαμερισμάτων που θα μεταφερθούν στην ΕΑΤΑ (κατά προτίμηση εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Αθηναίων), συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσής τους, τετραγωνικά μέτρα, μηνιαία μίσθωση, ημερομηνία έναρξης και λήξης της σύμβασης μίσθωσης και χωρητικότητα.

 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες