Αγώνας οχημάτων Mega Four 4X4 στην Πάτρα

24-03-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 5 έως και τις 7 Απριλίου, θα διεξαχθεί στον στο χώρο του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας, στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, ο αγώνας οχημάτων Mega Four 4X4.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θεωρείται από τα πλέον ελκυστικά αγωνίσματα για παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, σμιλεύοντας οδικές συμπεριφορές εντός και εκτός πίστας και διαμορφώνοντας χαρακτήρες με τις αρετές που είναι συνυφασμένες με τον αθλητισμό.

Παράλληλα, οι μηχανοκίνητοι αγώνες αποτελούν σύγχρονες και δυναμικές μορφές αθλητικών δράσεων, που συνδυάζουν τεχνολογία με αθλητικές επιδόσεις και θέαμα. Παρουσιάζουν δε την ορθή αξιοποίηση της τεχνολογίας, της μηχανικής και άλλων επιστημονικών πεδίων, με τις αρχές της προσωπικής βελτίωσης, του αυτοελέγχου και της ακρίβειας. Επίσης, αποτελούν σημαντικό φυτώριο συνεργασίας, αλλά και πεδίο δημιουργικής ενασχόλησης κυρίως των νέων. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται η αποφυγή εμπλοκής σε αρνητικές και επικίνδυνες δραστηριότητες και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Τέλος, οι ειδικές αθλητικές δράσεις, προσφέρουν ένα ενδιαφέρον θέαμα στους επισκέπτες της περιοχής, τονώνοντας παράλληλα την τουριστική κίνηση.

Ο ανωτέρω αγώνας, διοργανώνεται από τη Λέσχη 4x4 Πάτρας SkartaEkato, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»