Αγώνας κλασσικών αυτοκινήτων σε Πύργο και Ήλιδα

23-03-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 31 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους του Πύργου και της Ήλιδας ο αγώνας κλασσικών αυτοκινήτων  Greek Classics: The Final Countdown.

Η UNESCO, έχει ανακηρύξει επισήμως τα ιστορικά οχήματα ως πολιτιστικό προϊόν μεγάλης σημασίας, γιατί αναδεικνύουν την παγκόσμια βιομηχανική ιστορία.

Η εν λόγω εκδήλωση, είναι εκδήλωση Ακριβείας Ιστορικών Αυτοκινήτων –Regularity και θα έχει έναρξη στην πόλη του Πύργου, θα διασχίσει διάφορα χωριά του Δήμου Πύργου, θα περάσει από αρκετές περιοχές του Δήμου Ήλιδας, θα συνεχίσει προς το Φράγμα του Πηνειού και θα τερματίσει στην Κουρούτα, ενώ όλη η διαδρομή θα κινηθεί εκτός εθνικών οδών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τηρείται αυστηρά ο Κ.Ο.Κ., ενώ θα υπάρχει ειδική ασφάλιση για τους συμμετέχοντες.

Οι ανωτέρω αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Σύλλογο Φίλων και Ιδιοκτητών Παλαιών Οχημάτων Πελοποννήσου (ΣΦΙΠΟΠ) και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΦΙΠΟΠ ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την ανάδειξη και διατήρηση του κλασικού αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Μέλη του είναι άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές ομάδες, που μοιράζονται το ίδιο πάθος και μεράκι για τα ιστορικά οχήματα από όλη την Ηλεία αλλά και άλλες περιοχές.Τα τελευταία 15 χρόνια, ο ΣΦΙΠΟΠ διοργανώνει εκδηλώσεις και περιηγήσεις στις οποίες συμμετέχουν οχήματα και αγωνιζόμενοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ κάποιες από αυτές συμπεριλαμβάνονται στο πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιών Αυτοκινήτων (ΕΟΦΙΛΠΑ), της οποίας είναι μέλος.

Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται η μοναδική φυσική ομορφιά του τόπου και ταυτόχρονα γίνεται προβολή του στους λάτρεις της αυτοκίνησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κάτι που συμβάλλει στην τουριστική υποστήριξη της περιοχής.

Τέλος, ενισχύεται η τοπική οικονομία, καθώς υπάρχουν συμμετοχές στην εκδήλωση από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους, διαμένουν σε καταλύματα της περιοχής αλλά και φροντίζουν για την οδηγητική ικανότητα των οχημάτων τους, τόσο πριν όσο και μετά την εκδήλωση.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες