Θρησκευτικός τουρισμός και μύθοι στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής Ξυλοκάστρου

16-03-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του ενέκρινε ο Δήμος Ξυλοκάστρου για το 2019.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, προϋπολογισμού 33.500 ευρώ θα υλοποιηθούν δράσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός και η αξιοποίηση του Σπηλαίου του Ερμή.

Αναλυτικά, προγραμματίζονται μεταξύ άλλων οι εξής δράσεις:

-Διαμόρφωση ταυτότητας του προορισμού ανάπτυξη λογοτύπου.

-Δημιουργία τουριστικού site.

-Ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού και αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών και πόρων. Ειδικότερα, θα δημιουργηθεί ολοκληρωμένο θεματικό πακέτο για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, το οποίο στη συνέχεια θα διοχετευτεί στα κατάλληλα δίκτυα. Επιπροσθέτως, θα δημιουργηθεί ενημερωτικό έντυπο για την προβολή του Σπηλαίου του Ερμή και του μύθου που το περιβάλλει. Στα έγκατα του σπηλαίου κατά τη μυθολογία γεννήθηκε ο Ερμής, γιος του Δία και της Μαίας. Πρόκειται για καθοδικό σπήλαιο ηλικίας εκατομμυρίων ετών, το οποίο περιλαμβάνει αρκετούς αλλεπάλληλους θαλάμους με πλούσιο διάκοσμο από ογκώδη συγκροτήματα σταλακτικών-σταλαγμιτών, που μαρτυρούν την ηλικία του. Σημαντική είναι η παρουσία νυχτερίδων στο εσωτερικό του, μεταξύ των οποίων και είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Εκεί φύτρωνε το μυθικό, μαγικό χόρτο, το οποίο ο Ερμής έδωσε στον Οδυσσέα για να τον προστατέψει από τα μάγια της Κίρκης.

Το ανωτέρω τρίπτυχο, συμπληρώνεται με τις δράσεις προβολής του δικτύου των πεζοπορικών διαδρομών για την περαιτέρω ανάδειξή του.

-Σύνδεση τουριστικού, αγροτικού και γαστρονομικού τομέα: Θα διοργανωθούν εκδηλώσεις για την προσέγγιση επαγγελματιών τουρισμού, εστίασης, μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και αγροτών, ενώ θα δημιουργηθούν δίκτυα συνεργασίας.

- Ενίσχυση αδελφοποίησης μέσω της υλοποίησης της 4ης Εβδομάδας Ελληνογερμανικής Φιλίας, η οποία περιλαμβάνει δραστηριότητες πολιτισμού, τεχνών, γαστρονομίας και συναφών ενεργειών.

-Σχεδιασμός και παραγωγή ενημερωτικού υλικού τουριστικής προβολής, το οποίο μεταξύ άλλων θα παρουσιάζει τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος του Ξυλοκάστρου. 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι