Συνέδριο στην Κρήτη για τη διάδοση καινοτόμων ιδεών

13-03-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης (αίθουσα Ν. Πετρίδης) στο Ηράκλειο το 2ο «TEDxUnivesityofCrete».

Το «TEDxUnivesityofCrete» αποτελεί ανεξάρτητο συνέδριο που διοργανώνεται υπό την επίσημη άδεια του TED και έχει στόχο τη διάδοση καινοτόμων ιδεών και πρωτοποριακών λύσεων μέσα από ομιλίες ατόμων που έχουν διακριθεί στον τομέα τους και έχουν προσφέρει σημαντικά στην κοινωνία και την επιστήμη. Η διοργάνωση του 1ου «TEDxUnivesityofCrete» είχε σημαντική απήχηση και ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις του Πανεπιστημίου αλλά και του ακροατηρίου με τη συμμετοχή ομιλητών όπως η Ελένη Γλύκατζη – Άρβελερ, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ο Πωλ Βιττωρούλης κ.α.

Η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Σύμφωνα με την Περιφέρεια με την εν λόγω διοργάνωση θα επιτευχθεί η προβολή του προορισμού και της Κρητικής φιλοξενίας στους φιλοξενούμενους ομιλητές και τους φορείς που εκπροσωπούν, κοινά στα οποία στοχεύει η Περιφέρεια Κρήτης ως δυνητικούς επισκέπτες του νησιού. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία προβολής του νησιού καθώς πέρα από τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία, που υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα και στους οποίους θα διανεμηθεί διαφημιστικό υλικό της Κρήτης, θα προβληθεί μέσω Livestreaming με θέαση που αναμένεται να ξεπεράσει τις 20.000 από 50 περίπου χώρες.

Οι συνολικές προβολές των video των ομιλητών ξεπερνούν τις 200.000 στο YouTube και οι αναρτήσεις στο Facebook τις 500.000.  Έτσι με αφορμή τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης που πραγματοποιείται εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου θα αναδειχθεί το πολιτιστικό απόθεμα της Κρήτης, ο φυσικός πλούτος της περιοχής, θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία και θα προβληθεί τουριστικά η περιοχή, τόσο στους επισκέπτες της εκδήλωσης όσο και στο ευρύτερο κοινό λόγω της δημοσιότητας που θα λάβει το γεγονός.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο