Στη Ρόδο το Πρωτάθλημα σκαφών Optimist & Laser Νήσων Αιγαίου και Κρήτης

10-03-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 23 έως τις 25 Μαρτίου, θα διεξαχθεί στη Ρόδο το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου & Κρήτης για σκάφη Optimist & Laser, με τη συμμετοχή 200 ατόμων, ήτοι αθλητών, προπονητών και επιτροπών.

Ο εν λόγω αγώνας, αποτελεί ένα σκαλοπάτι διάκρισης για τους αθλητές των Ναυτικών Ομίλων, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν μέρος στους αγώνες πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα των κατηγοριών τους, αλλά και στους Πανελλήνιους Αγώνες.

Με την συνδιοργάνωση ιστιοπλοϊκών CAMP και Περιφερειακών πρωταθλημάτων, έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη θεματολογία του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος: Ο αθλητικός τουρισμός στα νησιά , ιδιαίτερα λόγω της δυνατότητας του να διαθέτει ιστιοπλοϊκά σκάφη στους συμμετέχοντες, μειώνοντας σημαντικά το κόστος συμμετοχής των ενδιαφερόμενων αθλητών των ομίλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, ο εξοπλισμός, ο περιβάλλων χώρος με την ύπαρξη παρκινγκ για οχήματα, τρέιλερ και σκάφη, η ευκολία για καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών στο νερό καθώς και η εύκολη πρόσβαση στο νησί, τοποθετούν τον σύλλογο ως τον ιδανικό χώρο διεξαγωγής αγώνων, με προϋποθέσεις μελλοντικής συνεργασίας σε Διεθνείς διοργανώσεις, όπως Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς αλλά και Παγκόσμιους σημαντικούς αγώνες. Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανωτέρω αθλητικής δράσης είναι 30.000 ευρώ, στον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετέχει με το ποσό 20.031,20 ευρώ ενώ οι υπόλοιπες δαπάνες θα καλυφθούν από τον σύλλογο, τις χορηγίες και τη συνδρομή του Δήμου Ρόδου.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων