Αθλητικές εκδηλώσεις για την τουριστική προβολή της Άνδρου

14-02-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Άνδρου, προσανατολίζεται μεταξύ άλλων στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, τόσο για την τόνωση της τουριστικής περιόδου και της εκτός αιχμής εποχής, όσο και για την ανάδειξη της Άνδρου ως τουριστικός προορισμός.

Αναλυτικά, θα λάβουν χώρα οι εξής αθλητικές διοργανώσεις:

Andros Trail Race

Ο Δήμος Άνδρου αποφάσισε για 4η συνεχή χρονιά τη διεξαγωγή του ορεινού αγώνα τρεξίματος Andros Trail Race. Ο εν λόγω αγώνας, απευθύνεται σε όλους τους αθλητές, που θέλουν να γευθούν την ορεινή φύση της Άνδρου σε μια καθαρά αγωνιστική διαδρομή πρόκληση, σε ποικίλα τερέν, δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να ζήσει από κοντά μια μοναδική εμπειρία στο ομορφότερο και λιγότερο γνωστό νησί των Κυκλάδων.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, που σταδιακά θα αποτελέσει θεσμό για την Άνδρο. Μέσω του αγώνα, επιτυγχάνονται μεταξύ άλλων η ανάδειξη των μονοπατιών, η προώθηση του νησιού ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού, η προβολή του μοναδικού οικοσυστήματος της Άνδρου και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Οι διαδρομές του αγώνα αναπτύσσονται κυρίως στο πιστοποιημένου πεζοπορικό δικτύο Leading Quality Trails – Best Of Europe και οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαβαθμισμένης δυσκολίας διαδρομών και διαφορετικών χιλιομετρικών αποστάσεων.

2ος Ημιμαραθώνιος Άνδρου και Αγώνας Αφανούς Ναύτη

Διοργάνωση για 3η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Άνδρου με συνδιοργανωτές τον ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Νέας Μάκρης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , τον Παναδριακό Σύλλογο Ναυτικών, τον Α.Ο.Φ. δύο αγώνων, του Ημιμαραθώνιου Άνδρου που στόχο έχει την προβολή του μοναδικού πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος διασχίζοντας τα ορεινά χωριά από το Κόρθι μέχρι την Χώρα και του Αγώνα Αφανούς Ναύτη, ενός αγώνα τιμής , μνήμης , ιστορίας αλλά και παράδοσης με εκκίνηση το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη με κατεύθυνση το παραδοσιακό ναυτικό χωριό τις Στενιές και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Γηροκομείου στην Χώρα.

Οι αγώνες θα γίνουν την άνοιξη και αναμένεται να προβάλλουν την Άνδρο, ως νησί δραστηριοτήτων και αθλητικού τουρισμού εκτός τουριστικής περιόδου.

Αγώνας Τριάθλου

Διοργάνωση αγώνα τριάθλου με στόχο την καθιέρωση ως αθλητικού θεσμού στην Υδρουσα.

Ενδεικτικά θα συμπεριληφθούν τα αγωνίσματα της κολύμβησης, Sup, Surfing και εναλλακτικά ποδηλασίας.

Διοργάνωση Εαρινού Ράλι FILPA 2019

Τον Απρίλιο θα συνδιοργανωθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Δήμο 'Ανδρου, την ΦΙΛΠΑ και το CTN Andros το Εαρινό Ράλι της ΦΙΛΠΑ 2019.

Φεστιβάλ Πεζοπορίας

Συνδριοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου τον Οκτώβριο του 2018 από τον Δήμο, την Περιφέρεια και το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου Andros Routes. Το Φεστιβάλ πεζοπορίας απευθύνεται τόσο σε Έλληνες, όσο και σε ξένους πεζοπόρους αλλά και κατοίκους και τακτικούς επισκέπτες της Άνδρου. Περιλαμβάνει συστάδα δράσεων κατά μήκος του δικτύου των πεζοπορικών διαδρομών σε όλη την έκταση του νησιού, σε συνεργασία με κατοίκους, επαγγελματίες, συλλογικούς φορείς και Ιδρύματα του νησιού.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων