Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Άνδρου

12-02-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τα έθιμα, τα τοπικά προϊόντα και ο πολιτισμός, οι ομορφιές του νησιού, τα τοπικά πανηγύρια, οι εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, οι ποικίλες παραστάσεις και φεστιβάλ, η Γιορτή Λεμονιού, οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις και οι εκδηλώσεις για τον Κλήδονα, περιλαμβάνονται ως δράσεις και που θα υποστηρίξει ο Δήμος Άνδρου στο νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Οι επισκέπτες ανάλογα την εκδήλωση, διασκεδάζουν, γεύονται τοπικά προϊόντα και γνωρίζουν την ιστορία και τις ομορφιές του νησιού.

Ενδεικτικά, θα λάβουν χώρα μεταξύ άλλων οι εξής δράσεις και εκδηλώσεις:

Εκδηλώσεις για την ανάδειξη της τοπικής Γαστρονομίας

Με αφορμή της ανακήρυξης της Π.Ν.Α. ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, θα διοργανωθεί εκδήλωση για την ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της Άνδρου σε συνεργασία με τους επαγγελματίες τουρισμού, εστίασης, τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων του νησιού και την Περιφέρεια, καθώς και αλυσιδωτές εκδηλώσεις όπως είναι η εβδομάδα φουρτάλιας, όπου κάθε μέρα θα φιλοξενείται η γιορτή και σε διαφορετικό χωριό.

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, στο Ανοιχτό Θέατρο στη Χώρα, από την ΑΜΚΕ Φίλοι του Φεστιβάλ Άνδρου και την συνεργασία του Δήμου, με μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, παραστάσεις αρχαίου δράματος ή κωμωδίας, συνέδρια πολιτιστικού περιεχομένου και άλλες εκδηλώσεις.

Αδελφοποίηση του Δήμου Άνδρου με Δήμο της Γερμανίας  

Στο πλαίσιο της τριετούς συνεργασίας του Δήμου Άνδρου με Ευρωπαίους εταίρους σε ζητήματα πεζοπορίας, αξιοποιώντας επαφές και συναντήσεις δρομολογείται η αδελφοποίηση του Δήμου Άνδρου με Δήμο της Γερμανίας προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή σε ζητήματα τεχνογνωσίας πεζοπορικού τουρισμού αλλά και να προβληθεί ευρύτερα η Άνδρος ως τουριστικός προορισμός.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι