Το επικοινωνιακό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων για την τουριστική προώθηση

08-02-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η πόλη των Χανίων αποτελεί το οικονομικό, διοικητικό και κοινωνικό κέντρο του δήμου. Η Παλιά Πόλη των Χανίων κατέχει κεντροβαρική θέση, ενώ η νεότερη πόλη επεκτείνεται προς τα δυτικά και κυρίως στα ανατολικά. Αποτελεί δε έναν δήμο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οποίου η δραστηριότητα δεν επικεντρώνεται μόνο σε έναν τομέα.

Ιδιαίτερα αναπτυγμένος είναι ο τουριστικός τομέας, καθώς αποτελεί δημοφιλή προορισμό για επισκέπτες από όλον τον κόσμο, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πλούσια ενδοχώρα του.

Συνεπώς η αναγκαιότητα για πληροφόρηση, ενημέρωση και δημοσιοποίηση των προγραμμάτων και των δράσεων του Δήμου Χανίων κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το επικοινωνιακό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων

Το επικοινωνιακό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων αποτελεί εργαλείο οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των γενικών και ειδικών στόχων της δημοτικής αρχής, όπως εκφράζονται μέσα από τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου 2014-2019 και λαμβάνει υπόψη το ειδικό βάρος ορισμένων δράσεων, πως είναι το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, δράσεις για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, δράσεις, που εντάσσονται στην πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου, δράσεις που αφορούν στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων

Οι επικοινωνιακοί στόχοι του προγράμματος

Βασικός στόχος του επικοινωνιακού προγράμματος, είναι η ανάδειξη του Δήμου Χανίων και της δράσης του συνολικά, όπως είναι για παράδειγμα οι καλές πρακτικές, οι συνεργασίες, τα προγράμματα και τα έργα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η πληροφόρηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα σχετιζόμενα με την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου.

Παράλληλα, επιδιώκεται η προβολή της πολιτιστικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στον Δήμο Χανίων τόσο από τον ίδιο όσο μέσω συνεργασιών και συνδιοργανώσεων. Επιπρόσθετο βάρος δίνεται και στη δημιουργία και ενίσχυση της ταυτότητας του δήμου (city branding).

Τουριστικές δράσεις

Για το έτος 2019, ο Δήμος Χανίων θα προβεί μεταξύ άλλων στις ακόλουθες δράσεις τουριστικής προβολής, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού του προγράμματος:

-Διοργάνωση συνεδρίων και διαλέξεων.

-Διοργάνωση γιορτών και δεξιώσεων.

-Διαφήμιση και τουριστική προβολή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

-Ενημέρωση και προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο