Αγορά ακινήτου για δημιουργία πολυχώρου και Μουσείου από τον Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου

06-02-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στον πλειστηριασμό του ακινήτου ιδιοκτησίας του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Κάσου « Ο Χαδιώτης» στο Φρύ Κάσου αποφάσισε να λάβει μέρος ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Πρόθεση του δήμου, είναι να δημιουργήσει στο επενδυτικό ακίνητο πολυχώρο πολιτισμού, Εκθεσιακό, Συνεδριακό Κέντρο  Μουσείο της Κασιώτικης Ναυτιλίας και Μεγαλειώδους Ιστορίας της Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Το εν λόγω ακίνητο, εκτιμώμενης αξίας 730.000 ευρώ, συνολικής επιφάνειας 277,70 τ.μ. εντός οικοπέδου 1.124,90 τ.μ. , είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω ανέγερσης κτιρίων. Το οικόπεδο βρίσκεται σε αμφιθεατρική θέση με θέα στη θάλασσα, ενώ απέχει 250 μ. περίπου από την ακτή και βρίσκεται σε απόσταση 70 μέτρων από το Fantasis hotel , 300 μέτρων από το  Blue Sky και 200 μέτρων από το Dimitris Apartments.

Η ανωτέρω απόκτηση του ακινήτου αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες του δήμου, ο οποίος προς το παρόν δεν έχει ανάλογο χώρο για να πραγματοποιεί εκδηλώσεις, εκθέσεις και συνέδρια.

Τέλος, σύμφωνα με τον δήμο, η εν λόγω αγορά θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία, στην οικονομία και στην τουριστική ανάπτυξη, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων, συμποσίων και συναφών πολιτιστικών και πολιτισμικών εκδηλώσεων, τονώνοντας και τη χειμερινή περίοδο.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων