Σιάτιστα: Τουριστική δράση στον ευρωπαϊκό δρόμο των εμπόρων της

23-01-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

«Δρόμοι του εμπορίου, της παράδοσης και της γνώσης» είναι ο τίτλος μιας σειράς παράλληλων δράσεων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Βοϊου, σε συνεργασία με κάποιες από τις Βαλκανικές και Ευρωπαϊκές χώρες όπου έδρασαν και αναπτύχθηκαν οι Σιατιστινοί έμποροι και λόγιοι, όπως Βιέννη, Βενετία, Τεργέστη, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία.

Για την υποστήριξη της εν λόγω δράσης, θα δημιουργηθεί ειδικό έντυπο το οποίο θα περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία και αρχειακό υλικό από τις διαδρομές και τις δράσεις των Σιατιστινών εμπόρων στις περιοχές που κινήθηκαν.

Είναι σημαντικό να αναδειχθεί ο τρόπος που οργανώνονταν τα καραβάνια για να ξεκινήσουν τα μεγάλα ταξίδια τους για τις πόλεις που αποτελούσαν τα ευρωπαϊκά εμπορικά κέντρα της εποχής. Θα γίνουν έτσι γνωστές οι λεπτομέρειες των ταξιδιών, οι κίνδυνοι που έπρεπε να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν. Το έντυπο επίσης θα περιλαμβάνει πλήρη τουριστικό οδηγό της πόλης της Σιάτιστας με όλα τα σημεία που αξίζει να δει ο επισκέπτης του σήμερα, με έμφαση στα εκπληκτικά αρχοντικά της πόλης, ενώ θα παρέχει και την πλήρη εικόνα των εθίμων και δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Παράλληλα, θα διοργανωθεί σχετική ημερίδα, με θέμα τους Σιατιστινούς που έδρασαν στην Ευρώπη. Στόχος της ημερίδας, είναι η γνωριμία των Σιατιστινών με την ιστορία της πόλης, αλλά και η ενδυνάμωση των δεσμών με τις χώρες υποδοχής των προγόνων τους. Η παρουσία ειδικών επιστημόνων και ερευνητών από τις χώρες όπου δραστηριοποιήθηκαν οι Σιατιστινοί θα συμβάλει στη σύσφιξη των δεσμών με τις χώρες αυτές και τη διεπιστημονική συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Τέλος, τα πρακτικά της ημερίδας θα δημοσιευθούν σε ειδικό τόμο σε ελληνικά και αγγλικά.

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ