Ποικιλία δράσεων για την τουριστική προβολή της Αστυπάλαιας

15-01-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το προσεχές έτος ενέκρινε ο Δήμος Αστυπάλαιας. Στόχοι των δράσεων προβολής είναι  η αύξηση της τουριστικής κίνησης με παράλληλη αύξηση του εσόδου, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Αστυπάλαιας από τις αγορές και τα κοινά στόχους, καθώς και η ενημέρωση και διαρκής εκπαίδευση των επαγγελματιών του νησιού σε θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος προβολής της Αστυπάλαιας είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη ποικίλων – ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού συνδεδεμένων με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, καθώς και με την τοπική οικονομία, η προβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων και ενεργειών που ήδη οργανώνονται στην Αστυπάλαια, αλλά και δημιουργία νέων που θα ενισχύσουν την εικόνα του νησιού τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή τουριστική αγορά και οι  ενέργειες στήριξης του προγράμματος Astypalea Smoke Free

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που καλύπτει όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής, ενημέρωσης και διαδραστικής επικοινωνίας με το κοινό ενώ περιλαμβάνει δράσεις που ακολουθούν τις τάσεις του σύγχρονου τουριστικού marketing και είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής πραγματικότητας.

Το εν λόγω  πρόγραμμα στηρίζεται στα αποτελέσματα του marketing plan και προβάλλει, ενισχύει ή ενδυναμώνει τα κύρια τουριστικά προϊόντα του νησιού.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2019 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Ψηφιακή προβολή

Η ψηφιακή προβολή αφορά σε ενέργειες όπως τεχνική συντήρηση και διαχείριση του website της Αστυπάλαιας, μετάφραση περιεχομένου στα Γαλλικά – Γερμανικά, διαχείριση και παραγωγή περιεχομένου για τα social media με βάση σχετικό ημερολόγιο περιεχομένου και ανάπτυξη ταξιδιωτικών ιστοριών με τη μορφή travel stories (blogposts), ενώ προγραμματίζεται η ψηφιακή προώθηση σε σελίδες μεγάλες επισκεψιμότητας όπως google, facebook, youtube,.

Έντυπη προβολή

Η έντυπη προβολή περιλαμβάνει τη δημιουργία προωθητικού υλικού, όπως  θεματικά μονόφυλλα έντυπα για την προβολή των κύριων κατηγοριών τουριστικού προϊόντος, τη δημιουργία λευκώματος,  οδηγού του νησιού και των επιχειρήσεων, καθώς και τη δημιουργία folder που θα περιλαμβάνει τα έντυπα και usb σε μορφή πιστωτικής κάρτας.

Θεματικά Βίντεο

Προγραμματίζεται η δημιουργία θεματικών videos από έμπειρη εταιρεία παραγωγής στη δημιουργία videos για τον τουρισμό και αφορά στην στοχευμένη φωτογράφηση των κύριων κατηγοριών τουριστικού προϊόντος του νησιού.

 Διοργάνωση Θεματικών Παρουσιάσεων σε Ευρωπαϊκές χώρες

Προβλέπονται μεταξύ άλλων σχεδιασμένες θεματικές εκθέσεις - παρουσιάσεις για προσέλκυση τουριστικών πρακτόρων και κοινού για να γνωρίσει τις παροχές της περιοχής με συνεργασία επιχειρήσεων και διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων σε δύο πόλεις του εξωτερικού (Μιλάνο – Γαλλία), όπου θα παρουσιαστεί η Αστυπάλαια σε δημοσιογράφους τουριστικών εντύπων και τουριστικούς πράκτορες.

Διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων

Στο ανωτέρω πλαίσιο, υλοποιούνται εκδηλώσεις  για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, διαγωνισμός μαγειρικής,  φεστιβάλ ποδηλασίας , εκδήλωση για τα Κουκάνια με στόχο την προβολή της παράδοσης και των εθίμων του νησιού , δράσεις για την προώθηση της Ευεξίας / Ευζωίας, Θετικής ενέργειας, Yoga καθώς και εκπαιδευτική ημερίδα για τους επαγγελματίες του νησιού (Σχολείο Τουρισμού).

Ειδικές δράσεις

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο