Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Μαλεβιζίου το 2019

01-01-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το 2019 ενέκρινε ο Δήμος Μαλεβιζίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή είναι  ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά, διαθέτει πολλά χιλιόμετρα παραλιών με μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, δεκάδες καταλύματα ενοικιαζόμενων δωματίων, πολλές μικρές τουριστικές επιχειρήσεις στους χώρους της εστίασης, της αναψυχής και του λιανικού εμπορίου.

Ταυτόχρονα, διαθέτει εντός των γεωγραφικών του ορίων πολλές περιοχές που προσελκύουν Έλληνες και ξένους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω κλίματος, των ιδιαίτερων φυσικών τοπίων, των προστατευόμενων φυσιολατρικών χώρων, των πολλών εκκλησιαστικών και πολιτιστικών του μνημείων, αλλά και της μακραίωνης παράδοσης του Μαλεβιζίου.

Διαθέτει επίσης πολλά οργανωμένα σημεία με σημαντικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον, μουσεία, χώρους έκθεσης της λαογραφίας και του τοπικού πολιτισμού, τα οποία συμβάλλουν στο να δημιουργείται ένα αρκετά ελκυστικό, πλουραλιστικό τουριστικό προϊόν. Παράλληλα, οι παραδοσιακοί οικισμοί του Μαλεβιζίου, οι οποίοι αποτελούν σημεία ανάδειξης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς,  αποτελούν εν δυνάμει πόλους έλξης μεγάλου ποσοστού επισκεπτών. Όσον αφορά στις υποδομές, ο Δήμος Μαλεβιζίου διαθέτει σημαντικό αριθμό από θεματικά μουσεία, όπως είναι τα μουσεία Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και Κλινάκη, αλλά και τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο, τα οποία αποτελούν ιδιαίτερα σημεία ενδιαφέροντος.

Σημαντικό μέρος του τοπικού πολιτισμού έχει να κάνει με τα ήθη και τα έθιμά του τόπου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και οι φυσιολατρικές διαδρομές.

Στόχος του Δήμου Μαλεβιζίου είναι η δημιουργία μια ελκυστικής γενικής εικόνας για τον τόπο, η αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και η βελτίωση της αναγνωρισιμότητας του Μαλεβιζίου, ως ιδανικού τουριστικού προορισμού.

Για τον σκοπό αυτό, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Μαλεβιζίου, συνολικού προϋπολογισμού 121.520 ευρώ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

-Διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την παράλληλη προβολή σε κεντρικά σημεία των εκάστοτε πόλεων.

-Δημιουργία προωθητικού υλικού, ενημερωτικών εντύπων και τουριστικών οδηγών σε αγγλικά, ελληνικά και γερμανικά.

-Προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και σε έντυπα μέσα.

-Διεξαγωγή μελετών για την αναζήτηση και προσδιορισμό των σύγχρονων τουριστικών τάσεων αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των τουριστών που επισκέπτονται τον δήμο, με στόχο τη διαρκή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος αλλά και των μεθόδων προβολής της περιοχής. 

 

διαβάστε ακόμα

Εγκαίνια για το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της Οικογένειας Κοκοτού
Σαντορίνη | Περιορισμοί κυκλοφορίας λόγω του κινδύνου κατολισθήσεων τη θερινή περίοδο
Άμεσα ξεκινά το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη – Ικανοποίηση εκφράζει η Ελληνική Κοινότητα
Μαγιόρκα: Απαγόρευση αλκοόλ με «παραθυράκια»
Δήμος Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
ΕΟΤ: 30.000 ευρώ για την υποστήριξη εκδηλώσεων σε Αθήνα και Χανιά
To Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - Παρών στην εκδήλωση ο κ.Μητσοτάκης
Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής | Tιμητική διάκριση στην Όλγα Κεφαλογιάννη
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: Ζητείται Ειδικός Συνεργάτης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού
Προβολή της Κρήτης στην Ολλανδία | φιλοξενία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Corendon