Δήμος Μαλεβιζίου: Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής το 2019

27-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το πρόγραμμα της τουριστικής του προβολής για το 2019 ενέκρινε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Το εν λόγω πρόγραμμα, βασίστηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ο τουριστικός τομέας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην περιοχή. Διαθέτει πολλά χιλιόμετρα παραλιών με μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, δεκάδες καταλύματα ενοικιαζόμενων δωματίων, πολλές μικρές τουριστικές επιχειρήσεις στους χώρους της εστίασης, της αναψυχής και του λιανικού εμπορίου. Ταυτόχρονα, εντός των γεωγραφικών του ορίων βρίσκονται πολλές περιοχές που προσελκύουν Έλληνες και ξένους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω κλίματος, των ιδιαίτερων φυσικών τοπίων, των προστατευόμενων φυσιολατρικών χώρων, των πολλών εκκλησιαστικών και πολιτιστικών του μνημείων, αλλά και της μακραίωνης παράδοσης του τόπου.

Η περιοχή προσφέρει επίσης πολλά οργανωμένα σημεία με σημαντικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον, μουσεία, χώρους έκθεσης της λαογραφίας και του τοπικού πολιτισμού, τα οποία συμβάλλουν στο να δημιουργείται ένα αρκετά ελκυστικό, πλουραλιστικό τουριστικό προϊόν. Παράλληλα, οι παραδοσιακοί οικισμοί του Μαλεβιζίου, οι οποίοι αποτελούν σημεία ανάδειξης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελούν εν δυνάμει πόλους έλξης μεγάλου ποσοστού επισκεπτών.

Όσον αφορά στις υποδομές, ο Δήμος Μαλεβιζίου διαθέτει σημαντικό αριθμό από θεματικά μουσεία όπως το μουσείο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και του Κλινάκη, αλλά και τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο. Σημαντικό μέρος του τοπικού πολιτισμού έχει να κάνει με τα ήθη και τα έθιμά του τόπου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες και τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Φυσικά υπάρχουν και οι φυσιολατρικές διαδρομές που μπορεί κανείς να απολαύσει είτε με ποδήλατο, είτε με πεζοπορία. Όλα αυτά, αποτελούν έναν εναλλακτικό τύπο θεματικού τουρισμού ανερχόμενο στην Ελλάδα αλλά ήδη πολύ διαδεδομένο σε άλλες χώρες της Ευρώπης και κυρίως της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία από τις εκθέσεις.

Τα παραπάνω, αποτελούν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία εφόσον προβληθούν αποτελεσματικά, μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών, ενίσχυσης της απασχόλησης και καλλιέργειας του αισθήματος στους κατοίκους ότι κάθε περιοχή του Μαλεβιζίου, μπορεί να υποστηριχθεί αποτελεσματικά από ανάλογες ενέργειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος του Δήμου Μαλεβιζίου είναι η δημιουργία μια ελκυστικής γενικής εικόνας για τον τόπο, η αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και η βελτίωση της αναγνωρισιμότητας του Μαλεβιζίου, ως τουριστικού προορισμού ιδανικού τόσο για Έλληνες όσο και για τους ξένους επισκέπτες του τόπου. Για τον σκοπό αυτό, κρίθηκε σκόπιμο να πραγματοποιηθούν κατά το 2019 μια σειρά ενεργειών προώθησης, προβολής και διαφήμισης όλων των παραπάνω στοιχείων της περιοχής.

Συνεπώς, ο Δήμος Μαλεβιζίου θα συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε τουριστικές εκθέσεις και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προβολή μέσω διαδικτύου, στη διαφήμιση, καθώς και στη διοργάνωση τοπικών εορτών και εκδηλώσεων.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια