Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Καστοριάς για το 2019

26-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το 2019 ενέκρινε ο Δήμος Καστοριάς.

Στόχος του προγράμματος εκτιμώμενου συνολικού προϋπολογισμού 273.000 ευρώ, είναι η ανάδειξη του τουρισμού ως κύρια εστία ανάπτυξης, με την αξιοποίηση των περιοχών φυσικού κάλλους, των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να αποτελέσει η Καστοριά πόλο έλξης τουριστών. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο οικολογικός, φυσιολατρικός και περιηγητικός τουρισμός, αλλά και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού όπως είναι ο πολιτιστικός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός, ο συνεδριακός και ο επιχειρηματικός τουρισμός, μπορούν να αναπτυχθούν δυναμικά, λόγω των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας της περιοχής.

Θετικό στοιχείο επίσης, αποτελεί η μεγάλη ποικιλία τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων όπως είναι τα φασόλια γίγαντες-ελέφαντες Καστοριάς και τα μήλα Καστοριάς τα οποία αποτελούν Προϊόντα Γεωγραφικής Προέλευσης ενώ στα πιστοποιημένα προϊόντα της περιοχής ανήκει και ο Τοπικός Οίνος Καστοριάς. Άλλα πιστοποιημένα κτηνοτροφικά προϊόντα είναι το τυρί φέτα, το τυρί μπάντζο, η κεφαλογραβιέρα και το μανούρι. Όλα τα ανωτέρω μπορούν να προάγουν τον γαστρονομικό τουρισμό.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αξιοποιούν ένα μεγάλο μέρος των διαθέσιμων εργαλείων και τεχνικών για την προβολή του δήμου καθώς και την προβολή της ενιαίας πολιτισμικής, τουριστικής και ιστορικής ταυτότητας. Η σύγχρονη διαφημιστική προσέγγιση υλοποιείται με τη δημιουργία ταυτότητας και επώνυμου τουρισμού, όπως είναι φυσικός πλούτος με κύρια χαρακτηριστικά τις περιοχές Natura 2000 , τις περιοχές φυσικού κάλλους, τις διατηρούμενες παραδόσεις και έθιμα, την ιστορία της περιοχής, καθώς  και την πολιτιστική και αρχιτεκτονική της κληρονομιά.

Οι δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός του ανωτέρω προγράμματος, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατάρτιση σχεδίων τουριστικής ανάπτυξης, την υλοποίηση έργων υποδομής και ειδικές δράσεις προβολής και ανάπτυξης, ως εξής: εφαρμογή στρατηγικής επωνυμίας, τουριστική και πολιτιστική αυτόνομη προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ηλεκτρονική προώθηση, έντυπη, τηλεοπτική και ραδιοφωνική προβολή, τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης και εφαρμογές για έξυπνες συσκευές.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο