Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ελαφονήσου το 2019

25-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Ελαφονήσου ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το 2019.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της αποδοτικότερης προβολής του μοναδικού Καλλικρατικού Νησιωτικού Δήμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τόπο, σε συνδυασμό με την αύξηση της επισκεψιμότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι βασικοί άξονες υλοποίησης των στόχων του προγράμματος, είναι η αξιοποίηση των διαδικτυακών τεχνολογιών, οι συνεργασίες με φορείς και δήμους, η προσέλκυση κινηματογραφικών και διαφημιστικών παραγόντων και η δημιουργία οπτικοακουστικού  πληροφοριακού υλικού.

Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων, ως εξής:

-Συνδιοργάνωση με επαγγελματικούς και τοπικούς ή άλλους φορείς εκδηλώσεων πολιτιστικών, μουσικών, εικαστικών εκθέσεων και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων που προάγουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής με στόχευση τη στήριξη και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την επιμήκυνση της περιόδου. Καθοριστικής σημασίας τοπικές εκδηλώσεις είναι ηεθνικής και θρησκευτικής σημασίας, τοπική γιορτή της “6ης & 9ης Ιουλίου”, η γιορτή -θεσμός για την Ελαφόνησο “Η Γιορτή του Ψαρά” με στόχο την προβολή της αλιευτικής παράδοσης, η πολιτιστικής σημασίας τοπική γιορτή “ο Γάμος της Σαρακοστής”, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙΑ και το τριήμερο πολιτισμικών εκδηλώσεων “Pavlopetri Watch Day”.

Τέλος, αποφασίστηκε και η οργάνωση εκδηλώσεων με έμφαση στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού όπως, θρησκευτικού τουρισμού και αθλητικού τουρισμού όπως για παράδειγμα Elafonisos running, biking, beach volley, καταδύσεις και πεζοπορία, κυρίως σε μήνες χαμηλής επισκεψιμότητας, καθώς και η προβολή της ελαφονησιώτικης κουζίνας και τοπικής γαστρονομίας μέσω των υψηλής ποιότητας των προϊόντων όπως είναι το μέλι, το αλάτι, το λάδι και το ψάρι.

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες