Aντιδράσεις για το κλείσιμο καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ερέτρια

24-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Ερέτριας αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στην Εθνική Τράπεζα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο κλείσιμο του καταστήματος στην Ερέτρια.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις προθέσεις της Εθνικής Τράπεζας είναι να κλείσει το κατάστημα της στην Ερέτρια. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως γνωρίζετε πολύ καλά και από τον αριθμό εξυπηρετούμενων πελατών και από τα κεφάλαια που διακινούνται μέσω αυτού του καταστήματος, θα έχει σοβαρές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, αφού το κατάστημα αυτό εξυπηρετεί 7.500 δημότες, 5 δημοτικές και τοπικές κοινότητες (Αμαρύνθου, Άνω Βάθειας, Γυμνού, Καλλιθέας και Σέττας), πλήθος επαγγελματιών, πλήθος τουριστών που διαμένουν στα ξενοδοχεία, πλήθος επισκεπτών, ειδικά τη θερινή περίοδο, πλήθος συνταξιούχων, υπερηλίκων δημοτών, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Σε μία εποχή που οι συναλλαγές μέσω Τράπεζας έχουν αυξηθεί, η κατάργηση του καταστήματος Εθνικής Τράπεζας Ερέτριας και η αναγκαστική μετακίνηση των δημοτών σε άλλα Καταστήματα, θα έχει σοβαρές κοινωνικές συνέπειες, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καν αστική συγκοινωνία για την μετακίνηση τους.

Επιπλέον στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει άλλη τράπεζα, γεγονός που καθιστά την ύπαρξη του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας ακόμη πιο αναγκαία.

Επειδή η κοινωνία, η οικονομία και ο τουρισμός που είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομικής ζώνης του δήμου,  το έχουν ανάγκη, παρακαλούμε να επανεξετάσετε τυχόν σχεδιασμό για κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ερέτριας και μετά από επικοινωνία με τον Δήμο Ερέτριας να εξετάσουμε από κοινού τρόπους στήριξης του καταστήματος.»

 

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023