VR 360° βίντεο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

23-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκπονήσει και υλοποιεί ένα φιλόδοξο σχέδιο προβολής του τουριστικού προϊόντος, μέσω δράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης της τουριστικής κίνησης τα τελευταία έτη, και προκειμένου να διατηρηθεί η υπάρχουσα δυναμική όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη, είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της σημασίας του τουρισμού ως ενός σημαντικού αναπτυξιακού στοιχείου, παρέχοντας όλες εκείνες τις υπηρεσίες που διαμορφώνουν ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας μέσω των VR 360° βίντεο (σφαιρικά βίντεο) που είναι η νέα κυρίαρχη τάση στον χώρο της καταγραφής εικόνας διότι όχι μόνο μπορούν να αναπαράγονται σε οθόνες υπολογιστών, αλλά και στα κινητά τηλέφωνα καθώς και σε όλα τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Η νέα αυτή τάση για δημιουργία περιεχομένου video 360° έρχεται να εξυπηρετήσει την ανάγκη των ανθρώπων όχι για να δουν απλά ένα πανοραμικό βίντεο, αλλά για να συμμετέχουν στην εμπειρία που μεταφέρει αυτό το βίντεο. Η σφαιρική καταγραφή δίνει την αίσθηση της συμμετοχής στα δρώμενα και κάνει τον χρήστη άμεσα κοινωνό της εμπειρίας, αφού δεν αφήνει τίποτα στον χώρο που να μην μπορεί να δει.

Πέρα από την εντυπωσιακή παρουσίαση και την καταγραφή οπτικού υλικού που καλύπτει πλήρως τον περιβάλλοντα χώρο, τα videos 360° προσφέρουν την ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης. Έτσι παρακολουθώντας ο χρήστης ένα βίντεο VR 360°, έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται ο ίδιος μέσα στο χώρο εκείνη τη στιγμή και είναι σαν ο ίδιος να γυρίζει για να βλέπει διαφορετικό τμήμα του χώρου κάθε φορά.

Για την παρουσίαση και την καταγραφή των εν λόγω εναέριων 360° πλανών , θα χρησιμοποιηθούν 4  διαφορετικά σημεία του Δήμου Πατρών:

-Στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο

-Στην Πλατεία Γεωργίου

-Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα

-Στο Θεατράκι Μαρίνας, Πάτρα

Τα VR 360° θα ανέβουν στα social media και την ιστοσελίδα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στις εκθέσεις που συμμετέχει, καθώς και στις ιστοσελίδες των επιχειρήσεων και ξενοδοχείων που βρίσκονται στο Δήμο Πατρών.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»