Καινοτόμες δράσεις για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στην Άρτα

16-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε πρόταση για την υλοποίηση της πράξης που αφορά σε καινοτόμες δράσεις στην Άρτα για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του επιχειρησιακού προγράμματος ‘Ήπειρος 2014-2020, προβαίνει ο Δήμος Αρταίων. Η εν λόγω πρόταση στοχεύει στην προβολή, την ανάδειξη αλλά και την ορθολογική διαχείριση κρίσιμων τομέων πολιτισμού και τουρισμού στην περιοχή.

Γενικός σκοπός της δράσης είναι η ολοκληρωμένη ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου, η οποία περιλαμβάνει την προβολή των σημαντικών αξιοθέατων και την προώθηση του τουρισμού όχι μόνο μέσω των υποδομών του, όπως είναι η φιλοξενία, η εστίαση και η ψυχαγωγία, αλλά και μέσω του πολιτιστικού πλούτου που διαθέτει και αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Δήμος Αρταίων είναι ένας από τους πλέον πλούσιους σε πολιτιστικό απόθεμα δήμους της Ηπείρου, ενώ η ευρύτερη περιοχή του χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή ιστορικότητα και διαθέτει σημαντικά μνημεία πολιτισμού, που τοποθετούνται σε όλες τις σημαντικές ιστορικές περιόδους.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η σήμανση και τεκμηρίωση όλων των αξιοθέατων και των περιοχών Natura καθώς και η επέκταση δικτύου wifi στα όρια αυτών, ώστε όταν ο επισκέπτης συνδεθεί δωρεάν στις διαθέσιμες ιστοσελίδες του δήμου, να έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε στοιχεία πολιτισμού/ιστορίας καθώς και σε μια σειρά από εναλλακτικές δραστηριότητες.

Επίσης, περιλαμβάνεται πολυκαναλική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την προβολή 50 σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος όπως μνημεία, μουσεία, τουριστικοί προορισμοί, μονοπάτια της περιοχής, η οποία θα παρέχει επιλογή γλώσσας και πληροφόρηση βάσει εντοπισμού θέσης, προτεινόμενες διαδρομές αλλά και τον σχεδιασμό νέων, ενώ παράλληλα θα επιτρέπει τη χρήση OnLine και offlίne χαρτών, την είσοδο σε γκαλερί πολυμέσων, την άμεση επικοινωνία με άλλους χρήστες της εφαρμογής και τη διασύνδεση με κοινωνικά δίκτυα.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η ψηφιακή αποτύπωση των σημείων υψηλής πολιτισμικής αξίας και η ανάπτυξη οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, ηχητικά ντοκουμέντα, ταινίες τεχνολογίας 360 μοιρών, οι οποίες θα στηρίζονται σε καινοτόμα τεχνολογία προσαρμοσμένης ροής σημείων ενδιαφέροντος και δυναμικής καταγραφής πληροφορίας σε γλώσσα που επιλέγει ο χρήστης. Επίσης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει εικαστικές τρισδιάστατες αναπαραστάσεις με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, μνημείων τα οποία δεν διασώζονται σε καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε βιωματική πλέον παρακολούθηση και αλληλεπίδραση με τα ψηφιακά εκθέματα.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ψηφιακής και διαδικτυακής προώθησης των αποτελεσμάτων. Ο προϋπολογισμός της ανωτέρω πράξης ανέρχεται στα 226.008,95 ευρώ.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια