Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: Συνεργασία με τους εστιάτορες για την "Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης" το 2019

12-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης θα είναι το 2019 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και, ως εκ τούτου, ο κλάδος της εστίασης θα έχει σημαίνοντα ρόλο.

Η συνεργασία της Περιφέρειας με το Σωματείο Εστιατόρων Δωδεκανήσου συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου – Δωδεκανήσου «Η Πρωτοπορία», με τον Περιφερειάρχη κ.Γιώργο Χατζημάρκο να υπογραμμίζει ότι θα υπάρξει πιο στενή συεργασία των δυο πλευρών, προκειμένου να υπηρετηθεί με ακόμη πιο αποδοτικό τρόπο, ο τίτλος της Γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Στην γενική συνέλευση, συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την τουριστική προβολή και την συμμετοχή του κλάδου της εστίασης, μέσω του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου - Δωδεκανήσου στις δράσεις τουριστικής προβολής, που η ΠΝΑΙ υλοποιεί. Τέθηκε ένα πρώτο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρξει το 2019 με τα εστιατόρια της περιοχής, το οποίο δεσμεύτηκαν να εξειδικεύσουν τα μέλη του Σωματείου και να το καταθέσουν με τις τελικές αποφάσεις τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου – Δωδεκανήσου, Γιάννης Κλούβας ευχαρίστησε με την σειρά του τον κ. Χατζημάρκο για την συνεργασία που υπάρχει με την ΠΝΑΙ και δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί η διοίκηση τα θέματα που συζητήθηκαν, να εξειδικεύσει τις δράσεις που αφορούν τα μέλη του Σωματείου και να τις καταθέσει στην Περιφέρεια, "ούτως ώστε το 2019 να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να υπηρετήσουμε τον πολύ υψηλό αυτό, ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι γεγονός πως η Γαστρονομία αναδεικνύεται συνεχώς ως κυρίαρχος παράγων και κριτήριο επιλογής, διεθνώς, και η πολύ μεγάλη δουλειά που έχει γίνει σε αυτό τον τομέα, στην ΠΝΑΙ, μοναδική στην Ελλάδα, μας κάνει πιο αισιόδοξους για την υγεία του κλάδου και του προορισμού".

«Εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις πρωτοποριακές δράσεις πάνω σε θέματα Γαστρονομίας και σε συνεργασία πάντα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως άλλωστε συνέβη και κερδισαμε τον υψηλό αυτό τίτλο» κατέληξε χαρακτηριστικά , ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων