Δράσεις πολιτισμού στο Αγρίνιο

09-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε την τροποποίηση του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, που αφορά σε πολιτιστικές δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 609.500 ευρώ.

Η ανωτέρω δράση έχει τους εξής στόχους:

-Να ενισχυθεί γενικότερα η θεατρική ανάπτυξη της πόλης του Αγρινίου, να δημιουργηθεί και να ενισχυθεί η απαραίτητη υποδομή προς αυτή την κατεύθυνση.

-Να ενεργοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της ευρύτερης περιοχής, συμμετέχοντας στις διαδικασίες για τη θεατρική και γενικότερα πολιτιστική ανάπτυξη και την τόνωση της καλλιτεχνικής ζωής. Να συστηματοποιηθεί η συνεργασία των τοπικών καλλιτεχνικών δυνάμεων με τις δυνάμεις της υπόλοιπης περιφέρειας αλλά και του κέντρου και του εξωτερικού για εμπλουτισμό της όλης καλλιτεχνικής και ιδιαίτερα θεατρικής δραστηριότητας. Επιπλέον να αναληφθεί ουσιαστικά από τους ίδιους τους καλλιτέχνες και άλλους ειδικούς το έργο της θεατρικής δραστηριότητας, τόσο από πλευράς προγραμματισμού όσο και υλοποίησης.

-Να προωθηθεί, αναπτυχθεί και διαδοθεί στην πράξη η θεατρική τέχνη, με την παραγωγή, οργάνωση και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων καθώς και άλλων πολύπλευρων εκδηλώσεων

Βασικός στόχος της περιφέρειας, είναι η διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η διάδοσή της στους νέους, αλλά και η προώθηση πολιτικών και δράσεων οι οποίες προάγουν τις ηθικές αξίες, την αρετή, την ελεύθερη βούληση, τη συλλογική προσπάθεια και την ατομική προσπάθεια ως μέσο εσωτερικής απελευθέρωσης και ανθρώπινης ολοκλήρωσης. Παρότι, όπως αναφέρθηκε εκ της περιφέρειας, ένας εκ των πρωταρχικών στόχων και βασική επιδίωξη είναι η προώθηση δράσεων οι οποίες προάγουν τον πολιτισμό και τις ηθικές αξίες, εν τούτοις η οικονομική κρίση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για συμμετοχή σε πολυδάπανες δραστηριότητες, έστω και παρόμοιας πολιτιστικής και οικονομικής εμβέλειας, για το λόγο αυτό η περιφέρεια συμβάλει και συμμετέχει οικονομικά σε εκδηλώσεις και δράσεις, των οποίων πιστεύει στην ουσιώδη συμβολή στα τεκταινόμενα της ευρύτερης περιοχής και στην επιτυχή υλοποίησή τους.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των δράσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, θα λαμβάνουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:

-ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Καθημερινά με διπλές παραστάσεις για σχολεία και κάθε Κυριακή για το κοινό στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου.

-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Από 18 Ιανουαρίου ,κάθε Παρασκευή ,Σάββατο και Κυριακή στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου.

-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Με τρείς διαφορετικές παραστάσεις σε διάφορες ημερομηνίες και διαφορετικούς χώρους όπως είναι η αίθουσα Θεάτρου, τα σχολεία και διαμορφωμένοι χώροι του Δήμου Αγρινίου.

-ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Φεβρουάριος στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Αγρινίου.

-ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δεκέμβριος στη Γλυπτοθήκη ΚΑΠΡΑΛΟΥ.

-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: με τη Φοιτητική Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αγρινίου, με την Ομάδα Θεάτρου Police, με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Αγρινίου και με το Θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ.

-ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Συνεργασία με την ΜΕΤΡΟΠΟLITAN OPERA OF NEW YORK για μεταδόσεις 10 παραστάσεων από Οκτώβριο έως Μάιο , Χοροθέατρο, παράσταση από την ΕΛΕΠΑΠ με την Θεατρική ομάδα ΠΡΟΒΑ, Μουσική με μια ΚΙΘΑΡΑ, τιμητική βραδιά για το ίδρυμα ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ.

-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΙΝΗ ΣΚΗΝΗ: Ιούλιος -Αύγουστος 2019.

-ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κινηματογραφική Λέσχη κάθε τρίτη του μήνα, Φεστιβάλ Μονολόγων 26-30 Δεκεμβρίου Μαθητικό Φεστιβάλ από Μάρτιο - Απρίλιο 2019, 3ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων, Σεπτέμβριος 2019.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά