Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης προορισμού στην Κατερίνη

08-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε την πράξη Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης προορισμών (DMS), προϋπολογισμού 69.475 ευρώ, η οποία θα υλοποιηθεί από τον δήμο Κατερίνης.

Αντικείμενο του έργου, είναι η δημιουργία νέων ψηφιακών υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού στην Κατερίνη. Έτσι επιχειρείται μέσω μιας καινοτόμου προσέγγισης, να υποστηριχτεί η προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της περιοχής, με τη βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, μέσα από την αξιοποίηση κατάλληλων εργαλείων και τεχνολογιών αιχμής, προσφέροντας στον επισκέπτη πολύγλωσση δυνατότητα εικονικής περιήγησης σε ψηφιακές απεικονίσεις διαδρομών του δήμου αλλά και εξατομικευμένη ξενάγηση των ενδιαφερόμενων χρηστών σε τοποθεσίες που τον ενδιαφέρουν, μέσω και της χρήσης έξυπνων φορητών συσκευών.

Η δράση αναφέρεται στη δημιουργία και πιλοτική λειτουργία ενός δικτύου για την τουριστική ανάπτυξη και διαχείριση, το οποίο θα λειτουργήσει μέσω DMS και θα δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής παρέμβασης να πλοηγούνται εικονικά στην περιοχή και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα  τουριστικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής, με τη μορφή διαδραστικού πολυμεσικού υλικού.

Στο πλαίσιο της πράξης θα υλοποιηθούν και οι κάτωθι ενέργειες παραγωγής και τεκμηρίωσης υλικού:

-Παραγωγή νέου ψηφιακού υλικού πολιτιστικού περιεχομένου με στόχο την τουριστική προβολή και πιο συγκριμένα περιεχόμενο για την προβολή συγκεκριμένων ψηφιακών διαδρομών που θα υλοποιηθούν.

-Τεκμηρίωση υπάρχοντος ψηφιακού υλικού με στόχο τον εμπλουτισμό του και την εισαγωγή του στο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης προορισμών.

Τέλος, στο πλαίσιο της πράξης θα εκτελεστούν οι κάτωθι υποστηρικτικές ενέργειες:

-Προκαταρκτικές ενέργειες ανάλυσης και ωρίμανσης

-Εκπαίδευση προσωπικού

-Πιλοτική Λειτουργία

-Παραγωγή εγχειριδίων χρήσης

Στόχος της πράξης είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών, οι οποίες θα είναι πλήρως διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς την διάθεση, προβολή και ανάκτηση υλικού. Ως εκ τούτου, στόχος είναι αφενός η προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες και η ταυτόχρονη προσέλκυσή τους στους πόρους και τις δυνατότητες που προσφέρονται από το δήμο και αφετέρου η συνολική προσέγγιση των απανταχού χρηστών διαδικτύου μέσω ενός εύρους καναλιών παράδοσης, με δυνατότητα προσωποποιημένης πρόσβασης στο παρεχόμενο περιεχόμενο και υπηρεσίες για την αξιοποίηση και προώθηση του ψηφιακού υλικού.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων