Νέος πολυχώρος στην Ελεύθερνα

08-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Ρεθύμνης αποφάσισε την υλοποίηση της δράσης «Διαμόρφωση χώρων Πολιτιστικών δραστηριοτήτων Ελεύθερνας» με στόχο τη διαμόρφωση και αναβάθμιση ενός πλατώματος εντός του οικισμού Ελεύθερνας. Το ακίνητο, ιδιοκτησίας του δήμου, βρίσκεται στην περιοχή με το χαρακτηριστικό τοπωνύμιο “Κεφάλι” νοτίως από το κέντρο του οικισμού.

Το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο εκπονήθηκε η μελέτη, έχει ως άξονα την πρόθεση του φορέα και το γενικότερο αίτημα των κατοίκων του οικισμού, για την διαμόρφωση ανοιχτών χώρων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε παράλληλα με την κατάλληλη αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής θα συμβάλουν στην συνολική ανάδειξη του ενιαίου χαρακτήρα  του οικισμού.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται ως ένα “εξωστρεφές” πλάτωμα το οποίο προδιαθέτει τον περαστικό για ανάπαυση και για απόλαυση της θέας. Συνεπώς, το νέο έργο θα ενσωματώνει τις χωρικές ανάγκες και την οργάνωση της υφιστάμενης κατάστασης του περιβάλλοντος, με μία ενιαία αρχιτεκτονική δομή, η οποία να αναδεικνύει τις φυσικές ποιότητες του χώρου και να καθορίζει τη μελλοντική φυσιογνωμία της περιοχής, μια φυσιογνωμία ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Στο χώρο του πλατώματος, θα διαμορφωθεί ένας υπαίθριος πολυχώρος όπου μπορεί να δεχτεί πολιτιστικές και ήπιες αθλητικές δραστηριότητες, ενώ θα δημιουργηθούν λιθόχτιστες κερκίδες, σε τοξωτή διάταξη, στο δυτικό όριο της πλατείας ώστε να είναι στραμμένες προς τον ανοιχτό χώρο του πολυχώρου-πλατείας. Με αυτή την διάταξη δημιουργείται ένα μικρό θεατράκι στο οποίο η θέα ανατολικά λειτουργεί και ως σκηνικό του. Ο νέος χώρος, προσδοκάται ότι θα δεχτεί πολυποίκιλες πολιτιστικές και πολιτισμικές δράσεις, καθώς επίσης και ψυχαγωγικές διοργανώσεις.  Με την ανωτέρω δράση, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον που μπορεί να φιλοξενεί πολλές ταυτόχρονες και συναφείς δραστηριότητες για κάθε ηλικία, όντας πλέον ασφαλής χώρος περιπάτου,  κοινωνικής συναναστροφής, παιχνιδιού και αναψυχής.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους