Ο τουριστικός χάρτης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης

06-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αποφάσισε την δημιουργία εντύπου παρουσίασης της περιφέρειας στα ελληνικά και στα αγγλικά, με σκοπό την προώθηση και προβολή της περιοχής και κατ’ επέκταση την αύξηση του τουριστικού της ρεύματος.

Το υλικό που θα προκύψει από την υλοποίηση της ανωτέρω δράσης, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη της περιοχής, την πληροφόρηση και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της περιφέρειας. Το έντυπο θα διανέμεται σε οργανωμένες ομάδες επισκεπτών που παρίστανται σε φεστιβάλ, εκδηλώσεις και ημερίδες, ενώ μεταξύ άλλων θα αποστέλλεται σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Αναλυτικά, θα αναφέρονται οι χιλιομετρικές αποστάσεις και θα υπάρχει πλήρη σήμανση όλων των θέσεων τουριστικού και ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος.

Επιπροσθέτως, ο χάρτης θα επισημαίνει τη θέση της περιφέρειας στον ευρωπαϊκό χώρο, θα είναι ενταγμένος στην ευρύτερη βαλκανική ενδοχώρα, θα δίνει πληροφορίες για τις μεγάλες πόλεις των όμορων κρατών, θα παρουσιάζει τις δυνατότητες πρόσβασης και μετακίνησης μέσω της Εγνατίας οδού και θα τονίζει γενικότερα την εξωστρέφεια της περιφέρειας. Παράλληλα, ο χάρτης θα περιλαμβάνει τη χλωρίδα και πανίδα, τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα δάση, τους βιότοπους, τα μονοπάτια, τα αξιοθέατα όπως είναι αρχαιολογικοί χώροι, μοναστήρια, σπήλαια, κάστρα και ιαματικές πηγές. Τέλος, στο χάρτη θα απεικονίζονται προτεινόμενες δραστηριότητες που έχει τη δυνατότητα να ασκήσει ο επισκέπτης όπως ορειβασία, κυνήγι, σκι, θαλάσσια σπορ, ψάρεμα και κολύμπι.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι