Η γαστρονομία της Τήνου σε εκδήλωση στο Μαρούσι

05-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η γαστρονομία και τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα της Τήνου επιστρατεύτηκαν για καλό σκοπό στην εκδήλωση που οργανώθηκε από το Σωματείο «Οι φίλοι της Τήνου» και το Tinos Food Paths την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στον Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, οι επαγγελματίες της εστίασης του νησιού, με πολύ αγάπη, μεράκι και θετική διάθεση, ετοίμασαν φρέσκες μαγειρικές προτάσεις,  εμπνευσμένες από τις τοπικές συνταγές του Πανηγυριού της Αγίας Βαρβάρας, ενός από τα ωραιότερα πανηγύρια της Τήνου, που γιορτάζεται με παραδοσιακό τρόπο στο νησί. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εδέσματα και να στηρίξουν με την παρουσία τους την εκδήλωση που δημιουργήθηκε με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Τήνου. Στα Πανηγύρια της Τήνου αυτό που ξεχωρίζεις είναι, η οργάνωση, τα πλούσια μεζεδάκια και η ζεστή φιλοξενία στον κάθε επισκέπτη και αυτό ήθελαν να περάσουν στους συμμετέχοντες και οι διοργανωτές της ειδικής βραδιάς. 

Παράλληλα, η λαχειοφόρος αγορά της εκδήλωσης μοίρασε όμορφα δώρα ενώ ιδιαίτερο ήταν το μαρμάρινο αντικείμενο που φιλοτέχνησε ειδικά για την εκδήλωση ο Τήνιος γλύπτης Πέτρος Μαρμαρινός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου κυρία Ευγενία Αλοιμόνου και η Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Παιδείας, Υγείας και Καθημερινότητας του πολίτη, κυρία Νατάσα Δεληγιάννη. Με δήλωσή τους έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και εξέφρασαν τη χαρά τους που συμμετείχαν σε μία εκδήλωση με διττό σκοπό να στηρίξει το Κέντρο Υγείας και να προβάλει το γαστρονομικό πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της Τήνου. 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour