Δήμος Ιλίου: Όχι σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων

05-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Ιλίου με απόφασή του αντιτίθεται στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και καταδικάζει κάθε είδους μεθοδεύσεις, από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες αποκλείουν τον Δήμο Ιλίου από συζητήσεις, αποφάσεις και πρωτοβουλίες, τέτοιου μεγέθους, που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν εντός των διοικητικών του ορίων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιλίου, «η σχετική πρόταση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών & Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων & Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Τρίτσης και μάλιστα χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αφήνει περιθώρια πολλών διαφορετικών ερμηνειών και μέσα σε αυτή διαφαίνεται μια υπερπροσπάθεια να πείσουν για την αναγκαιότητά της, χρησιμοποιώντας σαθρά επιχειρήματα, όπως τη χρήση τέτοιου είδους μονάδων σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η συγκεκριμένη λύση άρδευσης του Πάρκου είναι ελλιπής και χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και επιπολαιότητα. Διερωτόμαστε, αν ο στόχος είναι η αναζήτηση νερού για τις ανάγκες του Πάρκου ή αν υπάρχει άλλου είδους σκοπιμότητα. Διότι δεν γίνεται λόγος για σημαντικά ζητήματα όπως, η λειτουργία του συστήματος, η μεταφορά και διαχείριση των υπολειμμάτων, η καταλληλότητα του νερού που θα τροφοδοτήσει τον βιότοπο και οι επιπτώσεις της λειτουργίας της μονάδας στο περιβάλλον (δυσάρεστες μυρωδιές, κουνούπια, χρήση βαρέων οχημάτων)».

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο