Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Σύστημα διαχείρισης προορισμού

05-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη δημιουργία και διαχείριση συστήματος διαχείρισης προορισμού (Destination Management System) σε Περιφερειακό επίπεδο αποφάσισε η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σκοπός του έργου, είναι η μελέτη καλών πρακτικών συστημάτων DMO που έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως και ο τρόπος με τον οποίο έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη του προϊόντος το οποίο υποστηρίζουν. Στο πλαίσιο της μελέτης θα εξεταστεί διεξοδικά ο σχεδιασμός, η μελέτη, η ανάπτυξη και η χρήση ενός συστήματος DMO.

Προκειμένου να υπάρχει άμεση σχέση με την περιφέρεια Πελοποννήσου θα εξεταστούν σε μεγαλύτερη ανάλυση ως προς τον τρόπο σχεδιασμού, μελέτης, υλοποίησης και λειτουργίας τα συστήματα DMO τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν είτε κοινά χαρακτηριστικά, είτε κοινούς στόχους με την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με το σκοπό που καλείται να επιτελέσει το σύστημα διαχείρισης προορισμού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τα στοιχεία μίας περιοχής αγροτικής με πολύ ισχυρά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ελαιόλαδο, ελιές και κρασί, ενώ παράλληλα αποτελεί ιδιαίτερο πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο καθότι έχει να επιδείξει περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλος, πληθώρα μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, δυνατότητα εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως αγροτουρισμός, αρχαιολογικός τουρισμός, γαστροτουρισμός και τουρισμός ευεξίας, ενώ παράλληλα διαθέτει τεράστια ακτογραμμή με μεγάλο αριθμό ημερών με ιδανικές καιρικές συνθήκες μέσα στο έτος.

Παράλληλα διαθέτει τις προδιαγραφές για τουρισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους καθότι έχει περιοχές κατάλληλες για καλοκαιρινό τουρισμό αλλά και χειμερινό. Τα παραπάνω στοιχεία είναι ένα μέσο απόδειξης της αναγκαιότητας ύπαρξης ενός συστήματος διαχείρισης του προορισμού που ονομάζεται Περιφέρεια Πελοποννήσου ,ενώ σημαντικό ρόλο στη μελέτη των DMOs παγκοσμίως θα παίξει η εύρεση συστημάτων περιοχών με παραπλήσια χαρακτηριστικά και αντίστοιχες στοχεύσεις.

 

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη