Νέος Μύλος Ξωτικών στα Τρίκαλα για τα Χριστούγεννα

02-12-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Τρικκαίων ενέκρινε τον προϋπολογισμό συνολικού ποσού 683.000  ευρώ για το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων, τον Μύλο των Ξωτικών 2018-19.

Ο Μύλος των Ξωτικών λειτουργεί από τις 30 Νοεμβρίου και  μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο λειτουργίας.

Το έργο λειτουργεί στις παλιές εγκαταστάσεις του Μύλου Ματσόπουλου, καθώς και περιμετρικά του Μύλου στην περυσινή χωρική έκταση, επαυξημένη κατά 500 τ.μ. στο μεγάλο νησί. Οι ανακατασκευές των υπαρχόντων στους διάφορους χώρους του συγκροτήματος όπως το μικρό νησάκι , ο Κεντρικός Μύλος, το μικρό θεατράκι και το μεγάλο νησί, προσδοκούν σε μεγιστοποίηση της εικόνας του Μύλου και των ποταμών.

Παράλληλα, οι κατασκευές αναδεικνύουν τις τεχνικές και μουσειακές παρεμβάσεις στον Κεντρικό Μύλο, τον υδροστρόβιλο και το ενεργειακό πάρκο, ενισχύοντας την εκπαιδευτική πλευρά της επίσκεψης, ενώ διαχωρίζουν την διασκέδαση από την περιήγηση στα θεματικά σημεία, αναδεικνύοντας το νερό και τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις.

Σύμφωνα με το δήμο, η εν λόγω δράση αποτελεί ισχυρή επένδυση στην προώθηση του πάρκου στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Εκτιμώντας τα περυσινά θετικά αποτελέσματα από την προώθηση στο Αττικό Μετρό και τη λειτουργία των νέων έργων οδοποιίας που φέρνουν τα Τρίκαλα σε απόσταση μονοήμερης εκδρομής, υπάρχει η πεποίθηση ότι η προστιθέμενη αξία του εγχειρήματος έχει τεράστια οφέλη για την προβολή την επισκεψιμότητα και την ενίσχυση τοπικής οικονομίας. Ενδεικτικό των παραπάνω είναι η θεαματική αύξηση των κρατήσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες, προσδίδοντας αισιοδοξία ότι η επισκεψιμότητα θα αγγίξει και ίσως ξεπεράσει τα περυσινά επίπεδα.

Τέλος, τα έσοδα που αναμένει ο δήμος από την εκμετάλλευση του ανωτέρω έργου, προϋπολογίζονται σε 761.050 ευρώ.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι