ΕΑΤΑ: Αναζήτηση στελεχών για την ψηφιακή προώθηση της Αθήνας

28-11-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την σύναψη μίσθωσης έργου στο πλαίσιο της πράξης "Aνάπτυξη και αξιοποίηση διαδικτυακών εργαλείων και ψηφιακού περιεχομένου για την προώθηση του προορισμού Αθήνα στο πλαίσιο της Έξυπνης Πόλης".

Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η ολοκληρωμένη ανάπτυξη και αξιοποίηση των διαδικτυακών εργαλείων που προωθούν την Αθήνα ως προορισμό, για κατοίκους, επισκέπτες και εν γένει προς κάθε ενδιαφερόμενο. Πρόκειται για μεταφορά καλής πρακτικής που ακολουθούν διεθνείς προορισμοί, όπως το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη και η Λισαβόνα. Πρόκειται για έναν στρατηγικό στόχο στο πλαίσιο του τουρισμού πόλεων (city break) και ειδικότερα την ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμό καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Στο πλαίσιο της Πράξης θα αναπτυχθεί τεχνολογική πλατφόρμα φιλοξενίας ψηφιακού περιεχομένου για χρήση τόσο από προσωπικούς υπολογιστές όσο και από κινητές συσκευές, με στόχο την προβολή/προώθηση και ανάδειξη: α) των θεματικών εμπειριών που μπορεί να αποκομίσει ένας επισκέπτης στην πόλη, π.χ. πολιτισμός, γαστρονομία, αθλητισμός, καινοτομία, β) των γειτονιών της Αθήνας, γ) ειδικών μορφών θεματικού τουρισμού, π.χ. συνεδριακού, γαστρονομικού, τουρισμού πόλεων, πολιτιστικού κλπ. και δ) της ποιότητας ζωής στην πόλη. Στρατηγικός στόχος της πρότασης είναι η προώθηση και ανάδειξη όλων των πτυχών της ζωής στην Αθήνα, υπό την οπτική του προορισμού τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες. Το ψηφιακό περιεχόμενο που θα ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και θα επικαιροποιείται συνεχώς, θα συνεισφέρει σημαντικά: α) στην ολιστική ανάδειξη της ταυτότητας της Αθήνας ως προορισμό, β) στην ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη στην πόλη, και γ) στην ενημέρωση του κοινού για τα δρώμενα στην πόλη.

Ταυτόχρονα, αυτό το περιεχόμενο θα αναπτύσσεται και για προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, σε επίπεδο Πράξης, προβλέπεται το εξής Υποέργο: Ανάπτυξη και αξιοποίηση διαδικτυακών εργαλείων και ψηφιακού περιεχομένου για την προώθηση του προορισμού «Αθήνα» στο πλαίσιο της Έξυπνης Πόλης. Το αντικείμενο του Υποέργου περιλαμβάνει την υλοποίηση των κάτωθι επιμέρους ενεργειών:

Ανάπτυξη και εξέλιξη της ψηφιακής πλατφόρμας προβολής της Αθήνας

Ειδικότερα, προβλέπεται η εκπόνηση επιστημονικών ερευνών και μελετών ψηφιακής στρατηγικής, εφαρμογής και υλοποίησης του έργου (ταυτότητα πλατφόρμας, αρχιτεκτονικής συστήματος, συγκέντρωση- ανάλυση και εξόρυξη πληροφοριών, διεθνείς πρακτικές, στρατηγικής ταυτότητας κλπ), ο σχεδιασμός, υλοποίηση και εγκατάσταση της Πλατφόρμας και όλων των υποσυστημάτων, διεπαφών και εφαρμογών που θα ενσωματωθούν σε αυτήν καθώς και η εκπαίδευση στελεχών και του προσωπικού που θα αναλάβει τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Ανάπτυξη Ψηφιακού Περιεχομένου

Αφορά στην ανάπτυξη του κατάλληλου ψηφιακού περιεχομένου, τη δημιουργική και κειμενογραφική επιμέλεια έτσι ώστε τα κείμενα να είναι ψηφιακά εναρμονισμένα με τις μηχανές αναζήτησης, την κειμενογράφηση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα καθώς και την παροχή φωτογραφικού και λοιπού ψηφιακού υλικού. Επίσης, στην εν λόγω δράση, συμπεριλαμβάνεται η στρατηγική αναβάθμιση της παρουσίας της Πόλης των Αθηνών στα δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ειδικότερα, προβλέπεται η παραγωγή ψηφιακού υλικού για την προβολή της Αθήνας μέσω ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων, έρευνες γνώμης, αξιολόγηση του συνόλου των δράσεων τουριστικής προβολής και εισηγήσεις για ενδεχόμενες προσαρμογές. Τέλος, προβλέπεται η ανάπτυξη του κατάλληλου ψηφιακού περιεχομένου για τη διαλειτουργικότητα μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας και αντίστοιχων πλατφορμών που παρέχουν περιεχόμενο γενικού ενδιαφέροντος για την Αθήνα. H ανάπτυξη ενδιαφέροντος και διαδραστικού περιεχομένου αποτελεί κομβικό σημείο στην επιτυχία της πλατφόρμας. Για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν έμπειρα στελέχη στην παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, άτομα δηλαδή με υψηλές δημιουργικές ικανότητες όπως ανάπτυξη και συγγραφή περιεχομένου, ανάπτυξη πολυμεσικού υλικού, αξιολόγηση φωτογραφιών, κατανόηση αρχιτεκτονικής πληροφορίας και ταυτόχρονα με ικανό τεχνολογικό υπόβαθρο ώστε να μπορεί να παρουσιάσουν και να αναβαθμίσουν τεχνολογικά το περιεχόμενο του.

Οργάνωση και Διαχείριση της Πράξης:

Περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές ενέργειες και διαδικασίες που απαιτεί η διαχείριση μίας συγχρηματοδοτούμενης πράξης, όπως, η παρακολούθηση υλοποίησης φυσικού αντικειμένου, η παρακολούθηση νομικών δεσμεύσεων, παρακολούθηση οικονομικού αντικειμένου κλπ.

Οι θέσεις που θα καλυφθούν αφορούν σε:

-Συντονιστή Έργου (Project Coordinator)

- Αναπληρωτή Συντονιστή Έργου (Deputy Project Coordinator)

- Ψηφιακού Παραγωγού – Φωτογράφου (Digital Producer)

- Έμπειρου Συντάκτη (Senior Content Editor)

- Συντάκτη (Content Editor)

-Διαχειριστή Ψηφιακής Προώθησης (Digital Marketing Manager)

- Διαχειριστή σελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media Manager)

- Στελέχους Πληροφορικής (IT Officer)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων τους την υποψηφιότητά τους σε έντυπη μορφή εντός σφραγισμένου φακέλου και εντός αποκλειστικής προθεσμίας που αρχίζει από την ημέρα της ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα www.developathens.gr, έως  την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00 στο γραφείο Πρωτοκόλλου της Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε., επί της οδού Ξενοφώντος 7, 1ος όροφος.

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»