Τουριστική προβολή της Χίου στην Πολωνία

14-11-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Χίος είναι ένας τουριστικός προορισμός με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, καθώς διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως είναι η ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα αξιοθέατα, τα μουσεία, η  γαστρονομία, η πολιτιστική παράδοση και οι παραλίες της. Στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου ετήσιου σχεδίου δράσης τουριστικής προβολής Δήμου Χίου 2018, ο δήμος ενέκρινε την υλοποίηση ενεργειών προβολής στην Πολωνία.

Η Πολωνία αποτελεί μια ανερχόμενη τουριστική αγορά για τη Χίο, με την οποία το καλοκαίρι του 2018 υπήρξε για πρώτη φορά απευθείας αεροπορική σύνδεση. Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Αεροπορίας (Κρατικός Αερολιμένας Χίου) κατά το διάστημα από τον Μάιο 2018 έως και τον Σεπτέμβριο 2018 αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο της Χίου 1.676 επιβάτες από την Πολωνία.

Προκειμένου να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα της Χίου στο κοινό της Πολωνίας και κατά συνέπεια η αύξηση του μεριδίου αγοράς στην τουριστική αγορά της συγκεκριμένης χώρας, ο θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα προβολής το οποίο θα επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά που κάνουν τη Χίο ελκυστική σαν τουριστικό προορισμό αλλά και τις εκδηλώσεις που προσελκύουν επισκέπτες.

Η προβολή θα γίνει σε τρεις από τις μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, το Γκντάνσκ, και το Κατοβίτσε, ενώ η ανάθεση της εργασίας, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ,  θα γίνει σε εταιρεία, η οποία να γνωρίζει επαρκώς την τουριστική αγορά της συγκεκριμένης χώρας.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων