Η Μακεδονία-Θράκη προβάλει το προϊόν της στη Βουλγαρία

13-02-14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τον προσκυνηματικό τουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας και Θράκης με το χαρτοφυλάκιο του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουν οι περιοχές αυτές, επιχείρησε να συνδέσει ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου σήμερα, σε συνέντευξη τύπου σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης στη Σόφια. 

Ο κ. Καράογλου, ο οποίος βρέθηκε στην βουλγαρική πρωτεύουσα στο πλαίσιο συμμετοχής του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, για δεύτερη χρονιά, στην διεθνή τουριστική έκθεση «Holiday & Spa Expo», ανέδειξε τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα Μακεδονίας και Θράκης, τον προσκηνυματικό τουρισμό της και τις προσπάθειες που καταβάλλει σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τις περιφέρειες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Βουλγαρία.

«Είμαστε εδώ για να σας απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση να επισκεφθείτε και φέτος την ένδοξη χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη μυθική Θράκη» ανέφερε ο υπουργός, όπου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ένδοξη ιστορία στεφανώνεται με την παράδοση, τον πολιτισμό και τη φύση». «Σε εμάς θα βρείτε όλες τις μορφές τουρισμού που επιθυμείτε και ταιριάζουν στις απαιτήσεις και τις οικονομικές σας δυνατότητες. Από εσάς θέλουμε να συνεχίσετε να είστε οι πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού. Να γνωρίσετε ακόμη καλύτερα τις ελληνικές ομορφιές, να μιλήσετε σε γνωστούς, συγγενείς και φίλους για αυτές και να τις επισκεφθείτε ξανά, φέρνοντας μαζί σας και άλλους τουρίστες» τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι για αιώνες η γη της Μακεδονίας και της Θράκης υπήρξε τόπος ανάπτυξης γόνιμων αλληλεπιδράσεων λαών και πολιτισμών.

Ετοιμάζονται portal και χάρτες υπέρ προσκυνηματικού τουρισμού

Για την ενδυνάμωση της επισκεψιμότητας της Βόρειας Ελλάδας στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, ο κ. Καράογλου ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΥΜΑΘ για την ενίσχυση και ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, πέρα από ραγδαία αναδυόμενο τουριστικό ρεύμα, αποτελεί στοιχείο ενότητας των ανθρώπων. Για τον σκοπό αυτό, «το ΥΜΑΘ έχει δρομολογήσει τη δημιουργία portal, μέσω του οποίου φιλοδοξούμε να προβάλλουμε διεθνώς τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ επιπλέον προσανατολιζόμαστε και στην έκδοση ενός οδικού χάρτη Ιερών Ναών, Μοναστηριών και λοιπών θρησκευτικών χώρων, προκειμένου να βοηθήσουμε τους χιλιάδες επισκέπτες να εντοπίσουν τα σημεία αναφοράς της Ορθοδοξίας που βρίσκονται στη γη της Μακεδονίας και της Θράκης» κατέληξε.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ο κ. Καράογλου είχε προγραμματισμένες επαφές με εκπροσώπους των βουλγαρικών φορέων τουρισμού, με τους οποίους συζήτησε την προοπτική σύναψης μιας τουριστικής συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός