Ψηφιακή προβολή των πολιτιστικών και τουριστικών πόρων του Βόλου

11-11-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την υποβολή πρότασης για την υλοποίηση της δράσης  “iArea – Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων της Περιοχής του Δήμου Βόλου” αποφάσισε ο Δήμος Βόλου, με στόχο την ψηφιακή εξέλιξη της τουριστικής του προβολής.

Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να περιηγείται στον Βόλο, τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο το χάρτη  και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης και ξενάγησης.

Βασικός στόχος της εφαρμογής, είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος,  με περιοχές φυσικού κάλλους, με αξιοθέατα αλλά και με θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Η εφαρμογή θα παρέχει μεταξύ άλλων πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, καθώς και  για τις επιλογές φαγητού και διασκέδασης.

Η ανωτέρω δράση,  θα παρέχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική εμπειρία του επισκέπτη στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, μέσω της χρήσης μιας καινοτόμου ψηφιακής εφαρμογής που λειτουργεί σε κινητά τηλέφωνα και tablets. Ευρύτερος σκοπός ανάπτυξης της εφαρμογής, είναι η αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων της περιοχής μέσω της προβολής τους με σύγχρονο τρόπο , για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους